Може би е време да помислим сериозно дали не трябва

...
Може би е време да помислим сериозно дали не трябва
Коментари Харесай

Политолог: Българската демокрация натрупа много грехове. Да се мо...

" Може би е време да помислим съществено дали не би трябвало да кажем " Вън търговците от храма ", тъй като анализирайки в детайли нейните характерности, виждаме, че множеството маркери за либералност въобще към този момент са на алено. Има подозрение за това по какъв начин се организира изборният развой, по какъв начин се финансират политическите партии. Стигнали сме до степен да отхвърляме и непрекъснато да желаеме основаването на нови политически формирования поради основателни подозрения за детайли на олигархичност в българските политически партии, без обаче да си даваме сметка, че без тях на практика олигархизацията доближава доста по-сериозни нива. Нямаме непоклатимост на политическото посланичество. Невъзможно е съставянето на постоянни болшинства ", сподели още тя.

 

Паралелно с това обаче Казакова акцентира, че към момента в страната не се отхвърля присъединяване в избори. " Няма възпрепятстване на достъпа на евентуални претенденти в това да вземат участие в избори ", уточни тя и добави, че има и прочут медиен плурализъм.

 

Време е за избор, само че е време и да помислим дали не би трябвало да създадем задълбочени промени - доста повече от това да излъчим следващите политически представители, прикани политологът в изявление за БНР.

 

Според нея след следващите избори, картината няма да бъде изменена. Тя акцентира, че към този момент и в ляво е достигната сериозна точка на разпад:

 

" Може би нови формирования в ляво имат някакъв капацитет, който обаче надали ще промени съществено картината. Дори да се появи нов участник, едвам минал 4-процентовата преграда, това единствено ще доразмъти картината от позиция на цялостната неустойчивост на политическите субекти ".

 

По думите ѝ ситуацията е стигнало до спешна обстановка. В този смисъл Казакова счита, че е допустимо " някакви мощно реакционни настроения да намерят своето проявяване ", само че още веднъж няма да има съществено превръщане в границите на идващия избор, който, съгласно нея, няма и да е финален. Няма да промени картината и възможна нова президентска партия.

 

" При неустойчивост на представителството е невероятно да се счита, че можем да мечтаем за цялостни управнически мандати. Това не би трябвало да ни навежда на концепцията, че е нужна по-сериозна промяна на политическия режим. Видяхме, че всички спонтанни опити за прекрояване на Конституцията се инструментализират от мощните на деня за устройване на директния им интерес сега, без да се мисли за дълбоките вреди и риска за стабилността на представителството в България въобще ", разяснява политологът.

 

Намираме се на дъното на една политическа рецесия, безапелационна е Мария Матеева - Казакова, само че добави, че би трябвало да се замислим и за ролята на гласоподавателите.

" Трябва да се молим за Възкресението на България. Нямаме потребност от политическа гражданска война или прекрояване на Конституцията, имаме потребност от виновна и мудна морална еволюция, която би довела до решение на всичките ни проблеми ".

 

Според нея европейските избори ще останат в сянката на националния избор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР