Моето поведение по време на протестите срещу кабинета на Орешарски

...
Моето поведение по време на протестите срещу кабинета на Орешарски
Коментари Харесай

Манолова призна грях при протестите с/у Орешарски

Моето държание по време на митингите против кабинета на Орешарски не е нещо, с което се гордея. Това е една от грешките в моята биография, призна претендентът за кмет на София Мая Манолова в изявление за Нова телевизия.

" Моето държание по време на митингите против кабинета на Орешарски не е нещо, с което се гордея. Нека да е ясно, с цел да не остане недомлъвка. Тогава смятах, че почтеното държание е да излезеш пред Народното събрание, пред протестиращите и да чуеш какво мислят и да им кажеш какво мислиш. Смятам, че от позицията на времето виждам на своето държание по различен метод. Това е една от грешките в моята биография ", сподели Манолова. 

" Правила съм доста неточности ", добави тя. Манолова обаче беше безапелационна, че костинбродската спекулация не е неточност. " Това е опит да бъде предотвратена една опция за операция на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой жител имате информация, че манипулирам изборите, апелирам да осведоми прокуратурата. Единственото, което беше неправилно е да се вършат изказвания в деня за размисъл. Аз такива изказвания не съм правила ", добави тя.

Кандидатът за кмет на София заяви, че е упражняван напън върху хората, които са оповестили поддръжката си за кандидатурата й. „ Подложени са на голям напън от властта. Имаше уволнени хора. Медицинската сестра Мая Илиева беше уволнена поради това, че води митингите. Тя беше подложена на голям напън поради това, че влезе в инициативния ми комитет. Какво се случи в Армен Назарян. Той промени решението си, което аз почитам, и отдръпна решението си. Достатъчно хората към мен са притиснати и обезпокоени и заплашвани от властта ”, изясни тя.

Мая Манолова разгласи, че ще има 5-6 листи, основани от другите партии, които ще поддържат кметската й кандидатура.

" За идните избори за столичен кмет ще имам доста съответна стратегия, която сега се написа ", сподели още тя.

Тя посочи и част от целите, които ще залегнат в управническата й стратегия. " Моята упоритост е първо да печеля изборите, а по-късно да покажа, че София може да се ръководи в полза на жителите. Може да стане чист, зелен град, може да се ръководи честно, може да стане „ интелигентен град ”. Амбицията ми е да покажем, че парите могат да се харчат дейно,  че може да има градина за всяко дете, че може междублоковите пространства да наподобяват по-добре, че може да има тротоари в града ни. Това е задачата.  Нямам желание да върша план или да се занимавам с партийна политика. Имам планове в полза на жителите и с жителите да ръководя града през идващите 4 години, в случай че ми бъде гласувано такова доверие. Истината е, че смяната потегля от София ", сподели Манолова.

И посочи, че нейната идея е  промяна на модела на ръководство на София. „ За мен е значима и скъпа поддръжката и на партиите от ляво, и на тези от дясно. Важна ми е и поддръжката на неправителствените организации и инициативните комитети от всички столични квартали. Важна ми е поддръжката на всеки столичанин, без значение от неговите партийни пристрастия. За мен е скъпа тази поддръжка, тъй като идеята ми е за тези избори е промяна на модела на ръководство на София ”, уточни тя.

Манолова разяснява и напрежението, което се сътвори сред нея и столичния кмет Йорданка Фандъкова във връзка на почистващите компании в София. „ Когато една акция от съперника ми е изпълнена с внушения, с компромати, с тиня, с мръсотия – това демонстрира боязън и липса на причини. Не започнах аз нападателно акцията ”, акцентира Манолова.

Кандидатът за кмет на София съобщи, че не възприема като пиар акция поддръжката и на вчерашната демонстрацията на хората с увреждания. Манолова, дружно с претендентите за кметове на София Борислав Игнатов и Борис Бонев седнаха в инвалидни колички за покажат съпричастност към казуса с напредването в столицата с инвалидна количка. " Събитието беше проведено от майките от " Системата ни убива ". Това са хората, с които прекарахме 8 месеца дружно. Ние се смеехме и плачехме дружно. Нямаше по какъв начин да не отида да ги поддържа ", сподели Мая Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР