Модерните технологии ни позволяват без да напускаме стените на дома

...
Модерните технологии ни позволяват без да напускаме стените на дома
Коментари Харесай

Интерактивни сайтове, с които да изучите всичко на света

Модерните технологии ни разрешават без да напущаме стените на дома си да научим и разгледаме един куп забавни неща. Предлагаме ви подборка от интерактивни просветителни уеб сайтове, с които ще се потопите в света на знанието.

Научете всички думи на света

 думи на разнообразни езици

Хубав подарък за всички, които обичат да учат непознати езици. С помощта на интерактивната карта може да научите по какъв начин звучи всяка една дума на всички езици на света. Просто я въведете в появилата се лента и ще видите по какъв начин картата ще ви покаже думата и на другите езици.

Научете се да рисувате с пясък

 изобразяване с пясък

Ако в миналото сте се пробвали да рисувате с пясък, то наложително посетете този уебсайт. С помощта на цветния пясък може да създавате елементарни рисунки или същински шедьоври. За начало просто натиснете цветното кръгче вдясно на ваия екран, изберете си цвят и започнете да изсипвате пясъка. След края на работата може да запазите фотографията на вашия компютър, да я разпечатате или да си я извършите на уолпейпър.

Почувствайте се като актьори

 интерактивен уебсайт за актьори

Мечтали ли сте в миналото да стъпите на сцената на „ Карнеги Хол “? Вече можете да го извършите. Може да станете Хенри V на сцената на Кралския Шекспиров спектакъл, да изиграете Пер Гинт в Карнеги Хол, да танцувате на сцената на Гранд-опера или да извършите партията на рицаря Лоенгрин в едноименната опера на Вагнер. Просто изберете род и място и ще попаднете на най-големите международни подиуми с опция да наблюдавате протичащото се от всички страни.

Забележка: в случай че браузерът ви не зарeжда уеб страницата, пробвайте през Chrome.

Научете историята на храната

 история на храната

На този уебсайт можете да се отправите към супермаркет и да прочетете по какъв начин се вършат обичаните ви нездравословни артикули или да отидете в тропическия лес, с цел да узнаете историята на добива на захар и приготвянето на сладкиши, или пък да отпътувате към далечни земи, където ще ви опишат по какъв начин морските артикули и пдоправки са пристигнали до нашата кухня. И всичката тази информация с помощта на един уебсайт с марката Nat Geo.

Почувствайте се като космонавти

 уебсайт за космонавти

Искате да се озовете посред галактическата простор без да ставате от стола? Този атлас, основан благодарение на телескопа „ Хъбъл “, разрешава да се види галактическото пространство, октъжаващо нашата планета. Можете да видите всяка (или съвсем всяка) близка звезда. Яко, нали?

Узнайте по какъв начин се появява кафето

 кафе уебсайт

Това интерактивно „ странствуване “ от зрънцето кафе до чашката кафе е завършено благодарение на красиви илюстрации, анимации и забавни обстоятелства. Сайтът е на английки.

Посетете виртуалния музей на Галилео Галилей

 Музей на Галилео Галилей

Благодарение на осведомителните технологии може да посетите теоретичен музей без да напускате дома си. във виртуалния музей ви чакат огромно количество старинни измервателни уреди, съоръжения и така нататък Всяка стая се съпровожда с изложение, само че за жалост единствено на британски или италиански език.

Разберете какъв брой индивида са в космоса тъкмо в този момент

 какъв брой индивида са в космоса

Освен че ще научите какъв брой индивида се намират  космоса в дадения миг, ще получите биографични информации за всеки един космонавт. Много забавно!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР