Модел на позитивното образование и книгата Щастието в училище“ бе

...
Модел на позитивното образование и книгата Щастието в училище“ бе
Коментари Харесай

Модел на позитивното образование и книгата „Щастието в училище“


Модел на позитивното обучение и книгата „ Щастието в учебно заведение “ бе показан през днешния ден в СУ “ Гео Милев “, пред шефове и педагогичен експерти от учебни заведения и детски градини, специалисти от РУО- Варна и община Варна. От 2018 година в СУ “ Гео Милев “ се работи по разнообразни учебни, общински и национални стратегии ориентирани към насърчаване на обществени умения, опознаване на добродетели и полезности, създаване на умения за безконфликтно другарство.

В тях вземат участие учители, възпитаници и родители, а активността е показана на национални и интернационалните конференции свързани с образованието и личностното развиване на учениците. По „ Програмата за благоденствие на учениците “ екипът в СУ “ Гео Милев “ стартира работа през 2022 година под управлението на проф. Румен Стаматов, учител във ВСУ „ Черноризец Храбър “. За да се случи позитивното обучение в учебно заведение, би трябвало да са ангажирани всички- учители, възпитаници, родители и цялата общонст, счита проф. Стаматов.

СУ “Гео Милев “ е първото учебно заведение, което работи по основаването на повсеместен модел на положително обучение в учебно заведение. „ Целта на програмата е да обезпечи среда за оптимално учене и прекарване на насладата от ученето, както и за развиване на положителни връзки в учебно заведение “.

Програмата за благоденствие е създадена за действия в продължение на 10 седмици. Тя подчертава върху позитивната атмосфера и страсти в учебно заведение, задоволство от ученето, мощните страни на личността и консолидираното им в образователната стратегия. През 2023 година в нея се включиха възпитаници от 5 паралелки от разнообразни възрасти, а през 2024 година през цялостния курс са минали 10 паралелки, а още седем не престават своята работа.

Активни участници в програмата са и учителите, които минават през образования и тренинги на учебно равнище и с присъединяване на външни лектори, и родителите, които се срещат с външни обучители и вземат участие в открити уроци. Натрупаният опит в взаимната работа на проф. Стаматов със СУ „ Гео Милев “, откри израз в книгата „ Щастието в учебно заведение - Програма за преподаване на благоденствие при учениците. Позитивен учебен метод към благополучието, общественото и прочувствено учене “.

Тази книга предлага положителен учебен метод към благополучието, общественото и прочувственото учене, с неоценима стойност и приложение в образованието. Тя е опция доста учители и родители да се възползват от знанията, добити по пътя, извървян от децата и техните учители, както и да получат професионална поддръжка. „ Щастието в учебно заведение “ е история на развиването на позитивния учебен метод към благополучието в СУ „ Гео Милев “- Варна.

Книгата е синтез на университетските открития в полето на позитивната логика на психиката и проучването и и адаптирането им в принцип на преподаване, обозначен като положително обучение. Всеки участник в срещата ще получи образец от книгата. Творчески екип: проф.Румен Стаматов, Албена Павлова, Светлана Сарийска, Капка Николова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР