Мъж е задържан по подозрение, че е планирал нападение срещу

...
Мъж е задържан по подозрение, че е планирал нападение срещу
Коментари Харесай

Арестуваха мъж във Франция заради планирана атака срещу олимпийския огън

Мъж е арестуван по съмнение, че е възнамерявал нахлуване против щафетата на олимпийския огън в Бордо, разгласи френският вътрешен министър Жералд Дарманен, представен от Би Би Си.

Заподозреният е изпратил тревожно известие, което реферира към убийства от 2014 година

СNews написа, че обява в профила на обвинения се отнася до килъра от Исла Виста - Елиът Роджър, който лиши 6 живота и който изпитва дълбока ненавист към дамите.

Прокурор по случая добави, че обвиненият - на име Алекс Джи - няма престъпно досие, само че по време на претърсването на дома му е конфискуван револвер с гумени сачми дружно с няколко мобилни телефона и компютър.

Според съда в Бордо обвиненият е признал, че „ е обмислял деяние без съответно място “ и не е приказвал непосредствено за щафетата.

Олимпийският огън дойде в Марсилия по-рано този месец, преди Игрите в Париж, които стартират на 26 юли.

Организаторите на Париж 2024 година приказваха за невиждана интервенция по сигурността, като церемонията по откриването включва повече от 10 000 спортисти, транспортирани с ферибот по река Сена.

Олимпийският огън трябваше да дойде в Бордо късно в четвъртък следобяд, след ден на събития, отбелязващи прекосяването му през покрайнините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР