Мобилизация, референдуми и още опасности - какво предстои в новата

...
Мобилизация, референдуми и още опасности - какво предстои в новата
Коментари Харесай

Експерти: Няма такова нещо като частична мобилизация

Мобилизация, референдуми и още рискове - какво следва в новата фаза на войната в Украйна? В студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия тематиката разясниха публицистите Валери Тодоров и Чавдар Стефанов.

Според Валери Тодоров мобилизацията е стъпка, която от Кремъл са се опитвали да избегнат, а войната към този момент се трансформира във вътрешнополитически фактор в Русия.

" Досега работеше домашният национализъм - войната е надалеч, водят война военните. Сега обаче мобилизацията ще засегне много фамилии. Виждаме, че тя се прави много безредно, дори Министерството на защитата укори военните, които се занимават с тези сборове. Едно е, когато приказваш за специфична военна интервенция, друго е когато мобилизираш - това се прави по време на война. Тя ще надига публичното мнение, ще основава проблеми. Това е и симптом, че нещата на фронта не вървят добре ", разяснява той.

Чавдар Стефанов разяснява, че Владимир Путин се намира в безиходица, както и че малко на брой са очаквали триумф на украинската войска на фронта.

" Руската войска е формирана от хора по контракт, от разнообразни наемници, даже от пандизчии. Те не могат да водят война както би трябвало против една войска, която има своето морално опавдание - те се бият за своята земя. Това докара до такава степен, че Путин разгласи това, от което се плашеше - готовност. Няма такова нещо като частична готовност - доста повече от 300 000 души ще бъдат мобилизирани. Говори се за милион, милион и 200 хиляди - колкото му трябват ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР