Всички сме чували популярния израз Боклукът за едни е съкровище

...
Всички сме чували популярния израз Боклукът за едни е съкровище
Коментари Харесай

Да печелиш пари... от боклуци. Австралиец изкара над $66 хиляди, препродавайки изхвърлени предмети

Всички сме чували известния израз " Боклукът за едни е богатство за други ". Живото доказателство за него е австралиецът Леонардо Урбано, който в границите на предходната година съумя да се снабди с впечатляваща сума - 100 000 австралийски $ (малко над $66 хиляди), продавайки... отпадък. Как ли? Младият мъж с търговски усет безусловно претърсва купища боклуци, насъбрани в столицата Сидни, открива скъпи предмети и ги продава, споделя CNBC. Сред най-ценните му находки са маркови чанти, кафемашини, даже златни бижута и пари в брой.
 За 1 година светът изхвърли 62 милиона тона електронни боклуци
За 1 година светът изхвърли 62 милиона тона електронни боклуци

Купищата електронни боклуци се натрупат по цялостен свят

Един " работен ден "

Нетипичният " работен ден " на Урбано стартира всяка заран с обход на улиците чрез велосипед или кола. Когато открие купчина с изхвърлени движимости, той ги претърсва за евентуални находки. " Могат да се видят планини от към този момент ненужни неща. Именно измежду тях аз намирам огромни предмети със стойност - техника или мебели, да вземем за пример ", споделя той.

В Австралия локалната власт оферират регулярно на жителите гратис транспортиране на остарели или просто непотребни неща до съответните депа. Това е и повода хората постоянно да изнасят на улицата огромни предмети, станали им непотребни. Сред тях се е случвало " търсачът " на полезности да открие компютри, прахосмукачки Dyson и тв приемници, които са в положително функционално положение.

Урбано разяснява, че постоянно семейства с по-голяма покупателна дарба изхвърлят остарели предмети и техника, които към момента работят, само че биват сменени от по-нови модели или такива с по-модерен дизайн. Разбира се, случва се някои от находките му да се нуждаят от козметичен ремонт или разчистване.

Най-често продава предметите през платформи от вида на Фейсбук Marketplace, като се старае да ги пласира в оптимално бързо - в границите на седмица-две. Това се постанова заради лимитираното пространство за предпазване в дома му. Ако няма интерес, печелят приятелите му, които получават непредвидени дарове.
 Снимка 670743
Източник:

Неочаквани находки

Младият мъж споделя, че хората от близкото му обграждане са мощно сюрпризирани какъв брой непокътнати облекла и аксесоари се оказват на боклука. А се е случвало в тях да намира даже забравени пари. Урбано споделя по какъв начин неотдавна е продал дребна чанта Fendi за към $200. В сходни случаи той се старае да ревизира достоверността на продуктите посредством сериен номер или пък се съветва за цената им със свои познати, занимаващи се с първокласни артикули.

По отношение на изоставената техника, Урбано прави изцяло обоснованото съмнение, че евентуално огромна част от нея е принадлежала на задгранични студенти, които просто не са могли да я пренесат заради размера му.
 Снимка 670741
Източник:

Пример и ентусиазъм

Неговата история " въодушевява " и други да се включат в тази, явно, печеливша активност с екологичен привкус. Във впечатляващия лист с откритията му " в кофите " са:
над 50 телевизора 30 хладилника повече от 20 перални машини 50 компютъра/лаптопа над 15 дивана 50 прахосмукачки множество саксии и растения над 100 лампи и украшения за дома,
както и немалка сума пари в брой - $849.

Потенциал за развиване

Според последния двугодишен народен отчет за отпадъците на Австралия за финансовата 2020-2021 година страната е генерирала към 75,8 милиона тона. Това е с съвсем 3% повече, в сравнение с за предходния интервал (2018-2019 г.), като към 1/3 от тях се изпращат на съответните депа.

Урбано назовава себе си " юрист на боклука ", защото пази правото му да получи късмет за нов живот. През последните четири години точно тази любопитна активност е главното му занятие и той признава пред CNBC, че със извоюваните пари е плащал наема си. Освен това е обзавел жилището си изцяло гратис.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР