Една от най-красивите трамвайни спирки в София - Вишнева ще

...
Една от най-красивите трамвайни спирки в София - Вишнева ще
Коментари Харесай

Приказната Вишнева ще бъде и място за културни събития

Една от най-красивите трамвайни спирки в София - " Вишнева " ще бъде и място за културни събития. Идеята е на ръководителя на Комисията по просвета в Столичната община Мирослав Боршош. На спирката към този момент беше показана книга, отдадена на София.



Някога е била ловна хижа, а в този момент - трамвайна спирка. Скоро горските пасажери още веднъж ще могат да влязат в заключените стаи на къщичката като от приказките.

" Идеята е сходни места, които са по-различни от централните, да могат да дадат опция за културни формати да се случват в града ни. В случая концепцията ни е спирка " Вишнева ", която е обичано място на софиянци, да се трансформира в място за показване на книги, среща с писатели ", сподели Мирослав Боршош, ръководител на Комисията по просвета.



Поставяйки началото на самодейността, Комисията по просвета в Столичната община чака и оферти от създателите какви културни събития биха желали самите те да се организират на спирка " Вишнева ".

Първото измежду тях събра любопитните погледи на пасажерите в трамвая, когато Вяра Бояджиева показа книгата " Моята София и други облици ".



" Много е вълнуващо да представиш културно събитие в градска гора. Според мен това е нещо доста особено. И тъй като към този момент бях нарисувала тази спирка в книгата, общината ни предложи да създадем представянето тук. Много хора като влязоха в къщичката, бяха сюрпризирани и споделиха, че от деца мечтаят да видят какво има в тази къща и това мен доста ме зарадва ", показа Вяра Бояджиева, илюстратор.

Когато наличието на създатели се трансформира в всекидневие, илюстраторката си пожелава, надничащите през прозореца все по-често да слизат на спирка " Вишнева ". И даже да им се прииска да изтърван идващия трамвай.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР