Мнозинството в Народното събрание отказа да гласува предложението на БСП

...
Мнозинството в Народното събрание отказа да гласува предложението на БСП
Коментари Харесай

Румен Гечев: ПП-ДБ и ГЕРБ направиха търговия с помощите на учениците

Мнозинството в Народното събрание отхвърли да гласоподава предлагането на Българска социалистическа партия децата от ІІ, ІІІ и ІV клас да получават същата еднократна помощ, както първокласниците и осмокласниците, която е 300 лв.. Поредният спор към сумата се разгоря през вчерашния ден в Народно събрание при окончателното приемане на следващото удължение на закона за държавния бюджет за 2022 г. 
" Добрата вест е, че беше признато удължението на удължението на бюджета на второ четене, тъй че да бъдат спокойни общините, държавните институции, пенсионерите, младите фамилии. Лошата вест е, че станахме очевидци на нещо грозно - сътрудниците от ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България направиха търговия с децата във ІІ, ІІІ и ІV клас. Те не се съгласиха с нашето предложение децата от тези класове да получат същата поддръжка от 300 лева при започване на образователната година ", съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев. Той удостовери, че Българска социалистическа партия следва политиката си в интерес на всички български фамилии с деца и по тази причина социалистите са  изумени, че за децата се вършат мръсни търговии.
  " Най-лошото е, че ПП-ДБ и ГЕРБ си стиснаха ръцете за сметка на парите, които можехме да подсигуряваме на децата от трите начални класа. Отговорността си остава тяхна ", сподели в умозаключение националният представител от " Българска социалистическа партия за България ". 
Социалистите изрекоха и противоречие с концепция помощите да се дават единствено на деца от небогати фамилии. " За нас има тематики и помощи, по които би трябвало да се търси подоходният аршин. Голямата част от тази поддръжка, която се дава на хора с по-ниски приходи, се намира в редица закони и това е логически метод. Има обаче тематики, по които не може да прилагаме тази безчовечна икономическа успеваемост, тъй като за Българска социалистическа партия всички деца са равни. Когато става въпрос за обучение, най-малко по тази политика, би трябвало да покажем, че не би трябвало да разделяме децата на деца на небогати родители и деца на богати родители, като че ли хората с по-високи приходи нямат правото най-малко един път да почувстват съответна поддръжка от страната, " разяснява зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. Социалистът уточни, че подготовката на един възпитаник е предизвикателство както за хората с ниски приходи, по този начин и за хората със относително високи приходи и прикани, когато се приказва за обучение, да се дава еднакъв късмет на всички деца, без значение от приходите на техните родители. Той означи нуждата от качеството на образованието и достъпа до просветителната система и съобщи, че това също е борба, която Българска социалистическа партия ще продължи да води. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР