Мнозинството в Народното събрание е отворено за дебат по отношение

...
Мнозинството в Народното събрание е отворено за дебат по отношение
Коментари Харесай

Дариткова: Отворени сме за нов дебат за финансирането на партиите

Мнозинството в Народното събрание е отворено за спор във връзка с финансирането на партиите, както за даржавните дотации, по този начин и за приемането на пари от дарения. Това сподели в предавенето " Плюс- минус " по Нова телевизия ръководителят на групата на ГЕРБ в Народно събрание Даниела Дариткова.

" Отговорността е напълно на партиите ", съобщи тя по въпроса дали партиите няма да станат подвластни от ползите на бизнеса, който има дава дарения. Дариткова подсигурява от името на ГЕРБ, че ръководещата партия няма в никакъв случай да бъде според от донорите си и да лобира жестоко за тях. 

Лидерът на парламентарната група разяснява, че е допустимо да има нов спор и за размера на държавната дотация за политическите сили, стига някой да внесе предложение тя да се усили още веднъж. Това право има всеки един народен представител. 

Даниела Дариткова разяснява и ветото на президента Румен Радев за договорката за бойните самолети F-16. Според нея е нелогично то да се появява при една приключена процедура и изпраща смесени сигнали към евро-атлантическите сътрудници на България, към които страната ни има задължения.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР