Говорим постоянно за резултата, колко ще са доходите, какви мерки

...
Говорим постоянно за резултата, колко ще са доходите, какви мерки
Коментари Харесай

На Виктор Николаев му писна и избухна към кандидат депутати: Вие некадърни ли сте

Говорим непрекъснато за резултата, какъв брой ще са приходите, какви ограничения за приходите да предприемем. Ние не приказваме за тези, които плашат всичко това, а единствено за това, какви пари някъде ще раздадем.

Всичко това заплащат работещите хора. За да има растежа на приходите, би трябвало да се увеличи продуктивността на труда. Пенсиите се заплащат от осигуровките на работещите хора, а към този момент и от налозите им.  

Това сподели кандидат-депутатът на ГЕРБ Тома Биков в ефира на Нова тв по време на спор за обществената политика, стопанската система и приходите на българите, съобщи Блиц. 

" Когато си мислиш, че с административни ограничения напишеш нещо в закона и то стане действителност, тогава се появява и инфлацията. Така се появи инфлацията и те не могат да се оправят ", сподели още Биков. 

" Казвам им, че покупателната дарба си остава същата. Помня времената, когато пенсиите бяха 300 000 лв., само че с тях се купуваше 2 хляба ", добави той. 

" Решението е. Първо, би трябвало да се върнем към разноските за развиване, вложенията в инфраструктура, които са спрени от 3 години. Разходите за обучение спаднаха през последните три години. Всички тези неща са смяна на модела, те трансформираха модела, по този начин го трансформираха, че в този момент ме питате по какъв начин ще повишим приходите. Ми те са към този момент високи ", установи с подигравка кандидат-депутатът на ГЕРБ. 

" Моделът на джипката го променихме и към този момент не се раздават милиарди с постановления на Министерски съвет ", опита се да се отбрани Искрен Арабаджиев от " Продължаваме промяната ". 

" Вече изобщо нищо не се раздава ", отвърна го Биков. 

" Една бърза мярка, която незабавно може да понижи цените на храните, е да сменим майката на депутата от ГЕРБ, като ръководител на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова ", реши да нападна по-смело представителят на Политическа партия. 

" Ето такива нелепости, това съществено ли го говорите, това ли ви е програмата ", отвърна му Биков. 

След тази имитация в студиото избухна безпорядък и всички започнаха да приказват един през различен. 

" Тази комисия би трябвало да проверява картелите. Затова регулаторите са толкоз значими ", опита се да продължи Арабаджиев. 

" Парадоксално е, че двамата които приказват сега натискаха дружно копчето за избор на министрите в сглобката. Това е техния модел ", включи се Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.

" При ръководството на ГЕРБ за 12 години пенсиите се подвигнаха с 5 лв.. Също при ръководството на ГЕРБ Борисов натоварваше пенсионната система с добавките, които Борисов обилно раздаваше. Затова в този момент пенсионерите с 40 години трудов стаж не взимат почтени пенсии ", сподели още той. 

" Напротив, говорите неуместни неща ", отвърна го Биков. 

" Арабаджиев приказва за модела на джипката. Вас ви качиха на задната седалка на джипката. Защото с този модел управлявахте 9 месеца. Говорихте по малките екрани само кой да назначите по тези регулатори. Говорихте по какъв начин ще сменяте регулаторите.

Изтекоха записите, в които ще вършиме изборите с ваше Министерство на вътрешните работи. Щяхте законно и нелегално да уволнявате в службите. Кеша, незаконния сега, очевидно го харчите за вашата акция. Затова е унизително да говорите за джипката, тъй като за вас Борисов 9 месеца беше безалтернативен. А вие и Христо Иванов извършихте най-голямото изменничество - сринахте най- главния закон в страната - Българската Конституция ", сподели на собствен ред Станислав Балабанов от Има Такъв Народ. 

След това кандидат-депуттите един през различен започнаха да си разменят обвинявания и за това, че вложенията в България са намалели фрапантно през последните години. 

В края на краищата водещият Виктор Николаев не устоя и избухна: Некадърни ли сте, българските политици, с цел да може Румъния да е по-развита стопански и да ни изпреварва като приходи. Вие ли сте неможачите, тъй като останалите браншове в българското общество се оправят макар политиците. Каква е повода Румъния да е по-напред? 

" Румъния се движи в света на нормалността, а не в света на фантазиите и да дават на хора, копито не могат себе си да оправят, да оправят цялата страна ", опита се Биков да нападна Политическа партия за следващ път. 

" Там имаше правдивост и възмездие, който е имал нерегламентиран кеш влезе зад решетките. И то не един политик. В България тези сглобки станаха, с цел да няма никой зад решетките ", сподели на собствен ред Ченчев. 

След това за следващ път депутатите започнаха да се надвикват и тогава и нервите на Мира Иванова не устояха и тя изригна: Моля да се изслушвате и да говорите един по един. Защо вложителите избират да вървят в Румъния, Сърбия, в случай, че ние имаме ниски налози, ниски заплати, би трябвало да сме идеални? 

Защото години наред институциите желаеха този всекидневен кеш за каквото и да ви се случи, сподели Ченчев.  

" Там политиците и страната работят по здрав метод по отношение на корупцията. А в България едни хора арестуваха признака на предишното, а по-късно взеха решение да ръководят с него ", изрече се и Балабанов. 

Арабаджиев реши да се оправдае, че сглобката е била първата стъпка за вкарването на сходни политици в пандиза. 

" Усилията, които би трябвало да се положат не са единствено в политическия хайлайф, само че и в правосъдната система. Но в случай че вкараме 20 души няма да ви се вдигнат пенсиите. Когато взимаме външен дълг, с цел да запушваме дупки, а не за вложения и обучение, тогава резултатите ще ги берем още дълги години ", добави Биков. 

Лъжа е, че сме теглили заеми за обществени разноски, опита да се отбрани Арабаджиев. 

Вие изтеглихте заеми за остаряла американска военна техника, сподели пък Йоан Тодоров от " Възраждане ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР