След падналите обилни валежи и градушка на територията на Столичната

...
След падналите обилни валежи и градушка на територията на Столичната
Коментари Харесай

Васил Терзиев: За момента няма опасност от разливи на речните корита

След падналите значителни превалявания и градушка на територията на Столичната община, екипите на Аварийната работа, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Столичния инспекторат и почистващите компании бяха мобилизирани и работиха през цялата нощ, разгласи кметът на София Васил Терзиев.

 

Градският превоз все още се движи и извършва нормалните си направления. Аварийните екипи правят и обходи на терен за предварителна защита.

 

На телефон 112 са получени 230 сигнала, свързани с изобилните превалявания и градушка на територията на общината нощес, а в контактния център на Столичната община са получени 34 сигнала.

 

Наблюдават се речните корита и общинските язовири. За момента няма заплаха от разливи на речните корита, а водните количества в язовирите са в норма.

 

От през днешния ден ще се приоритизират спешните поправки на улуците в неприятно положение след бурята, детски градини, ясли и учебни заведения.

 

Столичната община продължава да извършва стратегия за разчистване на речни корита, която включва над 270 сектори. Създадена е организация за разчистване на близо 40 броя сектори, включващи реките Перловска, Владайска, Какач. Почистени са и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР