Мнозинството от американските гласоподавателите смятат, че през 2023 г. икономиката

...
Мнозинството от американските гласоподавателите смятат, че през 2023 г. икономиката
Коментари Харесай

Американците очакват влошаване на икономиката на САЩ през 2023 г.

Мнозинството от американските гласоподавателите считат, че през 2023 година стопанската система на Съединени американски щати ще бъде в по-лошо положение, в сравнение с е в този момент, а съгласно почти две трети икономическата траектория се насочва в неверна посока. 
Това демонстрира последното изследване на Wall Street Journal, извършено измежду 1500 регистрирани гласоподаватели от 3 до 7 декември.
Неотдавнашната вълна от позитивни стопански вести - намаляването на цените на горивата и забавянето на инфлацията - не е трансформирала мнението на мнозина за риска от криза, който доста икономисти предвиждат, демонстрира изследването. 

Икономическият скептицизъм е най-силен измежду републиканците, като 83% от тях чакат стопанската система да се утежни. Малко повече от половината от самостоятелните считат по този начин, както и 22% от демократите.
„ Мисля, че се насочваме към криза, която може да бъде много огромна “, споделя 61-годишният Дейвид Рени, последовател на републиканците и участник в анкетата на WSJ. „ Нивата на лихвите порастват до небето и това ще ни събори. “
В сряда Федералният запас утвърди нарастване на лихвения % с 0,5 % и алармира за проектите си да продължи да покачва лихвите на идващите си няколко съвещания, с цел да се бори с високата инфлация. Този ходът въпреки всичко отразява известна сдържаност след четири поредни покачвания от 0,75 пункта, напомня WSJ.
Проучването демонстрира още, че 40% от интервюираните гледат на Фед отрицателно. 36% възприемат централната банка позитивно, до момента в който 24% не я правят оценка по никакъв метод. 

Над една трета от гласоподавателите настояват, че инфлацията им предизвиква съществено финансово напрежение.
По-младите гласоподаватели са по-песимистично настроени за вероятностите пред стопанската система през идната година, в сравнение с по-възрастните. Приблизително шестима от всеки 10 от хората на възраст 18-34 години чакат утежняване на обстановката през идната година, до момента в който на същото мнение са 42 % от хората на възраст 65 и повече години.
38-годишната Кендра Луис, бизнес съветник и бизнесмен, която е последовател на Демократическата партия, споделя, че някои от хората от дребния бизнес, с които работи, се държат по този начин, като че ли към този момент са в криза, написа WSJ. По думите ѝ даже в случай че инфлацията се забави до по-нормално равнище, ще бъде нужно време, с цел да бъде “излекувана ” икономическата контузия, която хората са претърпели през последната година.    Гласоподавателите също по този начин остават песимистично настроени по отношение на цялостната посока на нацията, като 66% споделят, че тя е неверна. Има леко усъвършенстване по отношение на интервала преди изборите, когато това мнение показаха 71% от гласоподавателите, напомня WSJ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР