Многодетна майка от американския щат Канзас, ръководила женски батальон на

...
Многодетна майка от американския щат Канзас, ръководила женски батальон на
Коментари Харесай

Американка, ръководила женски батальон на Ислямска държава, бе осъдена на 20 години затвор

Многодетна майка от американския щат Канзас, управлявала женски батальон на групировката " Ислямска страна " (ИД) по времето, когато живяла в Сирия, получи през днешния ден оптималната присъда от 20 години затвор, съобщи Асошиейтед прес.

42-годишната Алисън Флюк-Екрен се призна за отговорна, че е управлявала батальона " Хатиба Нусайбах " - формирование, в което към 100 дами и девойки, някои на възраст 10 години, били обучавани по какъв начин да боравят с автоматизирано оръжие и да взривяват гранати и колани с експлозиви.

Една от дъщерите на Флюк-Екрен твърди, че е предходна през такова образование. Тя и най-големият наследник на подсъдимата приканиха съдията за оптималната присъда. Те обявиха, че са били измъчвани физически и полово от майка им, като разказват нейното отношение с ужасяващи елементи в писма до съда. Флюк-Екрен отхвърля да е малтретирала децата си.

Фактът, че тя е родена в Съединени американски щати и се е издигнала до управителен пост в ИД прави нейната история единствена по рода си. Според прокурорите по делото малтретирането на децата ѝ от ранна детска възраст оказва помощ да се изясни по какъв начин тя е съумяла да се издигне от живот във плантация в Оувърбрук, Канзас, до началник в ИД в Сирия, с минало и в Египет и Либия.

Флюк-Екрен изиска присъда от две години, с цел да може да отгледа другите си, по-малки деца. В дълга тирада тя пое отговорност за дейностите си, само че отдели множеството време в опит да оправдае държанието си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР