С тридневен фестивал на открито морската столица ще отбележи 580-ата

...
С тридневен фестивал на открито морската столица ще отбележи 580-ата
Коментари Харесай

С тридневен фест отбелязват 580 години от Битката при Варна

С тридневен фестивал навън морската столица ще означи 580-ата годишнина от Битката при Варна, водена от полския крал Владислав III Варненчик. Събитието е взаимна самодейност на Република Полша и Община Варна и ще се организира в дните сред 4-ти и 6-ти октомври на територия на парк-музея " Владислав Варненчик “. Това стана ясно през днешния ден на поредна среща сред заместник-кметовете по туризма и културата Снежана Апостолова и Павел Попов, и консула на Република Полша в България – госпожа Малгожата Хейдук – Громек.

Община Варна ще обезпечи настаняване на участниците от Полша, увери на срещата заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова. По думите й администрацията ще спомага също и с обезпечаването на сигурността и незабавната здравна помощ. Пълната стратегия на форума ще бъде оповестена в медиите и обществените мрежи.

По време на фестивала, отдаден на съдбоносната борба, посетителите ще имат опцията да следят битка с меч и щит в феодален жанр, шампионат по пукотевица с лък, рицарски и просташки игри, както и проява на боеве. В залите на парк-музея ще бъдат показани исторически артефакти, средновековни традиции и достоверни оръжия.

По време на срещата, българската и полската страна разискаха в това число опциите за алегорична възстановка на Битката при Варна от 1444 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР