Многобройни са звездните мигове във вековната история на българския волейбол.

...
Многобройни са звездните мигове във вековната история на българския волейбол.
Коментари Харесай

Радев: Волейболът дава надежда, че пред младите българи има смислена перспектива

Многобройни са звездните мигове във вековната история на българския волейбол. Всички триумфи на европейско, международно и олимпийско ниво трансфораха волейбола в най-титулувания групов спорт у нас за всички времена. Това съобщи президентът Румен Радев по време на тържественото отбелязване през вчерашния ден вечерта на 100-годишнината на българския волейбол, оповестиха от прессекретариата на президента.

На събитието участваха именити състезатели, треньори и деятели на българския и международния волейбол, както и президентите на Международната федерация по волейбол (FIVB) доктор Ари Граса и на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич.

Президентът Радев поздрави всички ветерани, които са сложили основите на волейбола у нас, трансформирали са го в международна мощ и са пренесли славните обичаи и силата на българската школа през годините. Държавният глава изрази признателност към днешните състезатели и треньори за това, че запазвайки традициите, не престават да са мотив за горделивост на българите и да дават вяра за бъдещето.

" Българският волейбол не е единствено трофеи и медали. Той освен построява невероятни физически качества, само че изисква и разсъдък, гради темперамент, възпитава във воля и безрезервност, в дух на почитание към съперника, в великодушие, в групова мисъл и блян за триумф “, посочи президентът.

Волейболът дава вяра, че пред младите българи има и друга, доста по-добра, доста по-смислена и пълноценна вероятност, уточни още президентът и добави, че приема думите на именития волейболист Любомир Ганев, че би трябвало да върнем българската юноша в залите, като заричане. " Инициативата " Спортувай с президента “ е основана точно за да увлича българските деца да спортуват, тъй като това е извънредно значимо, в случай че желаеме да градим мощна и сполучлива нация ", посочи още президентът по време на тържественото събитие, отдадено на 100-годишнината на българския волейбол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР