Много тонове отпадъци бяха открити на нерегламентирано сметище край село

...
Много тонове отпадъци бяха открити на нерегламентирано сметище край село
Коментари Харесай

Сега пък испански боклук натресен у нас!

Много тонове боклуци бяха открити на нерегламентирано бунище край село Катуница, до коритото на река Чая, съобщи БНР.

Сигналът е подаден по обяд на телефон 112 от жители, измежду които Васил Къдринов от съдружие " Гео ". Веднага на противозаконното хранилище пристигнаха на инспекция представители на регионалната администрация, Община Садово, Басейнова дирекция и РИОСВ-Пловдив.

На място те установяваха тонове боклуци, измежду които строителни, пластмасови и гумени части, битови и железни. Не е ясно какъв брой от тях са рискови, изясни екологът на община Садово Атанас Иванов. Част от боклука бе опакован в чували с надписи Мade in Spain, цялостни с пластмасови стърготини. Към тях бяха прикрепени бланки, които демонстрират, че всеки чувал тежи 1325 кг., като на място има най-малко 20-30 чувала.

Част от тях са изсипани по брега на реката, на място, където преди е добивана баластра.

Теренът попада в рамките на " Натура 2000 ".

По думите на кмета на общината Димитър Здравков сметището се намира на терен, напълно държавна благосъстоятелност. " Този проблем е доста остарял и с него на място бе осведомен и някогашният министър на Министерство на околната среда и водите Нено Димов, само че страната нищо не предприе. Вместо това на мен ми насрочиха инспекция ", уточни кметът.

Въпреки настоятелните въпроси, той не уточни името на компанията или притежателя ѝ, която се допуска, че е замърсила терена.

На място са взети проби, отпадъците ще се изследват и ще се създадат наставления за изчистването им. Това е престъпно действие, бе безапелационен специалистът в Областна администрация Митко Стойчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР