Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа,

...
Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа,
Коментари Харесай

Андрей Райчев:Нашите съюзници се безпокоят за нещо, което е реално опасно за България

Много се шуми към Американското посолство, само че би трябвало да кажа, че те не вършат нещо неприятно. Нашите съдружници се безпокоят за нещо, което е действително рисково за България, а точно - да изпаднем в доста месечна рецесия. Това сподели социологът и политически анализатор Андрей Райчев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той предвижда огромен стопански срив в Европа. Войната е също значим фактор - не се знае докога, накъде, нито по какъв начин ще продължи. „ Всичко това изисква България да е постоянна, изисква се консенсус сред нашите ръководещи. Вместо това, обаче, виждаме поляризация и некадърност да създадат държавно управление. Политикът има обвързване в рецесия да е съответен, а аз не виждам нашите политици съответни за рецесия ", разяснява той.

От друга страна, в случай че бъде направено държавно управление със същите 4 партии, политиците ще се опитат без да се трансформират, да създадат нещо, съобщи Райчев.

Райчев дефинира като положителна позицията на президента Радев. Според него държанието на „ Продължаваме промяната " е разбираемо, откакто са зародили като центристка групировка и са сглобили „ четири несглобяеми неща - Българска социалистическа партия с Демократична България, плюс Трифонов с неговия персонален фасон ".

По думите му от пролетта „ Продължаваме промяната " са почнали да вървят вдясно и сега са дясната партия в България, навлизайки и в полето на „ Демократична България ". Според социолога е доста евентуално двете обединения да се съюзят. По този метод обаче центърът е разкрит и в него остава само ГЕРБ. Българска социалистическа партия от своя страна се държи за дясната партия, което е безспорен абсурд, уточни Райчев. Рано или късно това ще повлияе върху гласоподавателите на левицата и те ще потърсят друго ляво.

„ Възраждане " предлага на българите извънредно радикална оферта - още един 10 ноември. „ Да се преориентираме геополитически, да предоговорим с Европа, да напуснем НАТО. Дълбоко съм уверен, че българинът не желае втори 10 ноември ", разяснява Райчев.

Според него възможностите за държавно управление с третия мандат са 50:50.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР