Много изследвания, правени от учени по целия свят, доказват, че

...
Много изследвания, правени от учени по целия свят, доказват, че
Коментари Харесай

Доказано! Негативните мисли могат да ни убият

Много проучвания, правени от учени по целия свят, потвърждават, че мисълта има огромна мощ. Негативните мисли могат да ни разболеят освен това освен душевен, само че и физически, оповестява списание Ню сайънтист (New Scientist).

Дори единствено да помислите, че нещо няма да ви се отрази добре, е задоволително, с цел да се почувствате в действителност неразположени. Когато приемате някакво лекарство, четенето на листовката на страничните дейности на медикамента може да ви аргументи дискомфорт, също така се усилва и заплахата да ги изпитате в действителност.

Статистиката демонстрира, че пациенти, които имат отрицателни мисли преди някаква хирургична интервенция, оцеляват по-рядко, за разлика от тези, чиито мисли са ориентирани в позитивна посока.

Друго изследване пък демонстрира, че дамите, които са сигурни, че са предразположени към инфаркт, го получават четири пъти по-често от останалите дами.

Мисълта и внушението могат да провокират и епидемии от „ заболявания “. През 1968 година учителка, която работела в учебно заведение в Тенеси (САЩ), се е оплакала, че усеща някакво неразположение. Жената се чувствала зле – имала гадене и главоболие, световъртеж и зной.

 Негативни мисли

Тя споделила още, че е усетила миризма, която припомня на миризмата на бензина. Властите решили да изтеглят учебното заведение и да схванат какъв е казусът.

През идната седмица към стотина души се оплакали от същите недоволства и били признати в болница незабавно. Изследванията, които са им направени, не са разкрили никакво здравно пояснение за положението им.

Според лекар Клифтън Мийдър, който работи в Медицинския институт Вандербилт (Нешвил, САЩ), страховете биха могли да се трансфорат в самоизпълняващо се знамение. Специалистът твърди, че неприятните новини се отразяват зле на физиологията, само че в това няма никаква мистичност.

Според него може да се внуши на група от хора, че ще умрат и по-късно вашите думи да станат факт. Доктор Мийдър твърди, че човек се усеща неудобно от това, че някакви алегорични дейности или думи могат да причинят гибел на някого.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР