Целият свят вече гледа към Олимпийските игри, които ще се

...
Целият свят вече гледа към Олимпийските игри, които ще се
Коментари Харесай

Родни служители на МВР ще следят за сигурността на Олимпийските игри в Париж

Целият свят към този момент гледа към Олимпийските игри, които ще се проведат в Париж това лято. За такова международно събитие обаче са нужни съществени ограничения за сигурност. За сигурността там ще се грижат, както френски служители на реда, по този начин и униформени от всички страни от Европейския съюз, в това число и от България. Сред тези служители на реда има и варненски чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Двамата униформени са особено подготвени и не инцидентно са определени, с цел да наблюдават за сигурността на Олимпийските игри в Париж, защото имат голям опит и през годините са потвърдили, че са измежду най-хубавите.

Ивайло Стойчев е служител на реда с близо 20 годишен опит в системата на Министерство на вътрешните работи. С него е и " сътрудника " му -  специално подготвената белгийска овчарка Оскар. Именно те двамата са измежду определените от българска страна, с цел да наблюдават за сигурността на Олимпийските игри в Париж.

" Тръгвам, ненапълно горделив, че съм определен от тези 5 души, които ще вземат участие в защитата на подобен огромен конгрес. Но в това време не недооценявам сериозността на работата. Има участници, сътрудници от много страни, които допускам, че ще бъдат също със служебни животни и тъкмо свързани с опазването от терористични актове ", съобщи пред NOVA Ивайло Стойчев, Сектор СПС в ОДМВР - Варна.

От управлението на Министерство на вътрешните работи неслучайно избират този екип.

" Участвал съм в безусловно всички мероприятия свързани с работа със служебни кучета - от всеобщи вълнения, футболни срещи, откриване на убийства, на изнасилвания и защита и предварителна защита при делегации на посетители от високо равнище ", споделя Сточйев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР