Много истории пази по бреговете си бляскавият Кан, особено по

...
Много истории пази по бреговете си бляскавият Кан, особено по
Коментари Харесай

Грейс Кели и принц Рение – докато смъртта ги раздели

Много истории пази по крайбрежията си блестящият Кан, изключително по време на филмовия фестивал. Много красиви девойки са оставяли стъпките си в пясъка там, а някои от тях и сърцата си. Именно в Кан през 1955 година идва красивата и ослепителна актриса Грейс Кели, с цел да показа третия си филм с Хичкок. Тя към този момент е предиздвикала Холивуд да се влюби в нея, спечелила е „ Оскар “ и сигурно не е подозирала, че ще си тръгне от френския град като принцеса или по-точно като бъдеща такава.

Между министър председателите, блясъка и звукът от чашите с шампанско Грейс Кели се озовава на фотосесия с принца на Монако – Рение III. Срамежливото здрависване и късата работна среща не предвещавала обич. Или най-малко по този начин си мислят всички. Дори и самата Грейс. У Рение обаче към този момент е заговорил гласът на разсъдъка, само че и на любовта, тъй като тя може и да нямала синя кръв и кралско родословие, само че била красива, известна, с положителни маниери и от заможно семейство.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от (@gracekellyarchives) на Май 31, 2020 в 12:45 PDT

Малко след срещата си на Френската Ривиера принцът учтиво взема решение да й изпрати писмо на признателност. Писмо, което се оказва пламъкът, който да разгори една от най-великите любовни истории. Историята за превръщането на едно нормално момиче в същинска принцеса.

След няколко месеца загадка преписка принц Рение отпътува за Съединени американски щати с годежен пръстен и никакво желание да чуе друго с изключение на „ да “. През декември 1955 година годежът им е публично разгласен, а дълго чаканата женитба се случва през април идната година. Въпреки че Рение си мечтае за скромна гала в някой дребен параклис в отдалечено село, това е едно от най-пищните и обсъждани кралски тържества за няколко десетилетия напред.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от  (@gracekellyarchives) на Ное 11, 2019 в 8:52 PST

Грейс Кели е облечена в рокля, основана от Хелън Роуз – художничка по костюмите, която е работила с нея в някои от най-известните й филми. Рокля, за която всички тогава приказват. Рокля, от която и до през днешния ден доста девойки се въодушевяват. Списъкът със звездни посетители е дълъг, шампанското – безкрайно, а храната – отговарящ за кралски особи. Сред вдигащите най-шумни тостове е Аристотел Онасис, който подарява на двойката седемседмичен круиз с яхта из Средиземно море. Перфектният меден месец.

Любовта обаче постоянно има цена, а за Грейс Кели това е прекратяването на актьорската й кариера. Въпреки че Рение нямал нищо срещу тя да продължи да се снима, а самият Хичкок няколко пъти персонално се среща с нея, с цел да я убеди още веднъж да бъде неговата звезда на екрана, тя отхвърля и се отдава на филантропична активност, на брачна половинка си и трите им деца – Каролин, Стефани и Албер. В отговор на това освен Рение я подарява с обич и внимание, само че и цялото малко кралство, което я боготвори.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Pauline_carostefal (@pauline_carostefal) на Окт 16, 2020 в 1:15 PDT

Приказката им продължава 26 години с всички възходи и падения, които могат да се случат сред две обичащи се души. Любовта им минава през всички етапи – от красива история до кавги и отдалечаване, докато на 13 септември 1982 година Грейс Кели не катастрофира съдбовно. В колата е и дребната Стефани, която се разминава единствено с драскотини, до момента в който майка й в никакъв случай повече не се разсънва. Принц Рение по този начин и не се дами наново и когато 23 години по-късно умира, той е заровен до нея в гробницата на църквата, в която двамата се вричат в обич... до момента в който гибелта ги раздели.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Society Club Monte-Carlo Store (@societyclub) на Фев 14, 2020 в 12:25 PST

 
Мария Калас и Аристотел Онасис - същинска гръцка покруса

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР