Много хора смятат почистването за доста болезнен процес, защото може

...
Много хора смятат почистването за доста болезнен процес, защото може
Коментари Харесай

9 трика за бързо и ефективно почистване

Много хора считат почистването за много мъчителен развой, тъй като може да отнеме часове.

Ето за какво остроумните измислят разнообразни трикове, посредством които да го създадат елементарно и дейно, показва Bright Side:

Как да премахнем без изпитание пълен пласт лой от тиган?

Изглежда, че няма нищо по-уморително от премахването на лой от тиган. Но в случай че хвърлите таблетка за съдомиялна машина в тигана, залеете я с вряла вода и я оставите за 30 минути, можете да си спестите доста сила. След това изсипете мръсната вода в мивката и избършете тигана с гъба под течаща вода. Останалата нечистотия ще се отдели за секунди.

Как да накараме стъклото да свети?

Ако водата е твърда, даже чистите чаши могат да наподобяват недобре почистени. Можете да премахнете мътните отлагания, като накиснете чашите в бял оцет за няколко минути. Запушете канала на мивката, пуснете горещата вода, налейте оцет и потопете чашите. След това ги изплакнете с топла вода и незабавно избършете с микрофибърна забрадка.

Как да накараме металната мивка да свети още веднъж?

Стените на металната кухненска мивка постоянно са покрити с дребни драскотини и неприятни останки. За да я извършите още веднъж блестяща без изпитание, просто вземете мека забрадка от микрофибър и нанесете тъничък пласт бебешко масло върху чиста повърхнина. Тази процедура може да се прави един път на всеки две седмици.

Как да премахнем мръсотията от вратата на фурната?

Ако нямате средство за премахване на петна от лой, използвайте вместо това таблетка за съдомиялна машина. Изсипете топла вода в купа и потопете таблетката в нея за няколко секунди. Използвайте нежни кръгови придвижвания, с цел да преминете по мазните зони. Не забравяйте да навлажнявате таблетката понякога, с цел да се плъзга по-лесно.

След това избършете повърхността с забрадка, с цел да премахнете мръсотията. Изпробвалите този трик споделят, че почистването на цялата врата на фурната лишава малко повече от две минути.



Как да премахнем мръсотията от труднодостъпни места?

Труднодостъпните места са същинско предизвикателство за тези, които желаят домът им да е идеално чист. Но даже и най-тесните пространства могат да бъдат почистени, в случай че увиете тъпата страна на ножа с хартиена или платнена салфетка. Можете също по този начин да напръскате малко перилен препарат или средство за премахване на петна от мазнини, с цел да не оставите късмет на замърсяванията.

Как да използваме машинка за мъхчета за експресно разчистване?

Тази джаджа може освен да почисти облеклата, само че и бързо да отстрани праха. Особено комфортно е да го почиствате по този метод от игрови конзоли, високоговорители или тв приемници, без да оставяте линии. Също по този начин машинката за мъхчета ще ви помогне да почистите труднодостъпни места, като чекмеджета да вземем за пример.

Как да освежите банята си?

Ако желаете банята или тоалетната ви да ухаят прелестно, можете да поставите памучни топчета, напоени с етерично масло, на дъното на кофата за отпадък, а по-късно да поставите нова торба за отпадък от горната страна. По този метод тя няма да всмуква неприятни миризми.

Как да организирате рафтовете си?

Отворените лавици, цялостни с неорганизирани движимости, основават чувство за безпорядък, даже в случай че домът ви е чист. За да избегнете това, можете да организирате продуктите в кошници. Освен това по този начин се улеснява намирането на нещата, от които се нуждаете.

Как да почистите тоалетната си?

Пяната за бръснене може да бъде в действителност потребна, в случай че ненадейно сте свършили почистващия препарат за тоалетна. Просто изстискайте малко пяна в тоалетната и я почистете с четката. А освежаващият мирис ще бъде прелестен бонус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР