Млечните продукти, като киселото мляко, помагат за намаляване на високото

...
Млечните продукти, като киселото мляко, помагат за намаляване на високото
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете кисело мляко?

Млечните артикули, като киселото мляко, оказват помощ за понижаване на високото кръвно налягане, което е главен рисков фактор за развиване на сърдечни болести.

Обикновеното кисело мляко, без добавени цветове и овкусители, предлага доста изгоди за здравето.
Ето 7 от най-значителните изгоди от киселото мляко.
Богато е на значими хранителни субстанции

Киселото мляко съдържа съвсем всички хранителни субстанции, от които тялото се нуждае. Съдържа доста калций - минерал, който е от значително значение за здравината на зъбите и костите. Само една чаша обезпечава 49% от дневните потребности от калций.

Киселото мляко е богато и на витамини от група В, изключително витамин В12 и рибофлавин, които защищават от сърдечни болести и някои вродени недостатъци на невралната тръба. Една чаша кисело мляко обезпечава 38% от дневната потребност от фосфор, 12% от магнезий и 18% от калий. Тези минерали са нужни за няколко биологични процеса, като регулирането на кръвното налягане, метаболизма и здравето на костите.

Високо наличие на протеин

Киселото мляко съдържа впечатляващо количество протеин - към 12 грама на 200 грама кисело мляко. Доказано е, че протеинът подтиква метаболизма, като усилва разхода на сила, т.е. калориите, които се изгарят денем.

Набавянето на задоволително протеини е значимо и за регулирането на апетита, защото усилва производството на хормони, които алармират за възприятието на задоволеност, което пък е потребно за контрола на тежестта.

Помага на храносмилателния тракт

Някои типове кисело мляко съдържат живи бактерии или пробиотици, които или са били част от първичната просвета, или са добавени след пастьоризацията.

Доказано е, че някои типове пробиотици, открити в киселото мляко, като бифидобактерии и лактобацили, понижават неприятните признаци на синдрома на раздразнените вътрешности (IBS). В допълнение, няколко изследвания са открили, че пробиотиците могат да предпазят от появяването на диария, обвързвана с използването на пробиотици, както и от запек.

Укрепва имунната система

Консумацията на кисело мляко, изключително в случай че съдържа пробиотици, може да укрепи имунната система. Доказано е, че пробиотиците понижават възпалението, което е обвързвано с редица здравословни положения - от вирусни инфекции до чревни разстройства.

Ефектът на киселото мляко върху подобряването на имунитета се дължи частично на съществуването на магнезий, селен и цинк в киселото мляко - минерали, значими за здравето на имунната система.

Предпазва от остеопороза

Киселото мляко съдържа някои основни хранителни субстанции за поддържане на здравето на костите, в това число калций, протеини, калий, фосфор, а от време на време и витамин D. Всички тези витамини и минерали са изключително потребни за попречване на остеопорозата.

Изследванията демонстрират, че потреблението на най-малко три порции кисело мляко може да помогне за поддържане на костната маса и издръжливост.
 Кои хора НИКОГА не би трябвало да ядат любеница? Кои хора НИКОГА не би трябвало да ядат любеница?
Зухра Павлова, претендент на медицинските науки, ендокринолог в Московския държавен университет, изясни от какво би трябвало да се опасяват л...

Може да усъвършенства положението на сърцето

Киселото мляко съдържа най-вече наситени мазнини, с малко количество мононенаситени мастни киселини. Преди това се смяташе, че наситените мазнини предизвикват сърдечни болести, само че последните проучвания демонстрират, че това не е по този начин. Няма ясни доказателства, че мазнините в киселото мляко са нездравословни за здравето.

Всъщност те могат да имат удобен резултат. Някои проучвания демонстрират, че приемът на наситени мазнини от пълномаслени артикули усилва " положителния " HDL холестерол, който може да отбрани здравето на сърцето.

Помага за управление на телесното тегло

Няколко изследвания са открили, че потреблението на кисело мляко е обвързвана с по - ниско телесно тегло и обиколка на талията. Високите равнища на протеин и калций покачват равнищата на хормоните, виновни за понижаване на апетита, като пептиди YY и GLP-1.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР