С актуализацията за Toyota Yaris Cross бестселърът на японския автомобилен

...
С актуализацията за Toyota Yaris Cross бестселърът на японския автомобилен
Коментари Харесай

Як хибрид в освежената Toyota Yaris Cross

С актуализацията за Toyota Yaris Cross бестселърът на японския авто производител получава ободряване в няколко области. Първите коли ще бъдат доставени на клиентите през май 2024 година Цената на новия модел в съоръжение Comfort стартира от 28 540 евро.

Toyota освен усъвършенства мощността, продуктивността и вариантите за хибридно задвижване и разшири гамата от системи за дейна сигурност и помощ на лидера, само че също по този начин надгради Yaris Cross в цифрово отношение. Това включва самостоятелно адаптивен екран на инструментите и по-мощна мултимедийна система с комфортна и постоянна съгласуваност и комфортна за потребителя работа.

Toyota допуска, че сред 2024 година и 2026 година към 80 % от транспортните средства в европейския B сегмент няма да имат цялостно електрическо задвижване с акумулатори. Това подхожда на годишен размер на продажбите от към четири милиона единици. Навсякъде в Европа търсенето от клиентите на транспортни средства с хибридно задвижване нараства във всички сегменти. Както при Toyota Yaris, в допълнение към потвърдената хибридна версия със 116 к.с., в този момент се предлага и равнище на уголемение със 130 к.с. систематична мощ и по-висок оптимален въртящ миг. Предлаганите две задвижвания са неповторими в този клас коли.

Освен това клиентите могат да избират сред предно задвижване и интелигентно задвижване на четирите колела. В новия Hybrid 130 новата трансмисия е главната причина за по-високата продуктивност. Освен това се употребява по-голям и по-мощен електродвигател-генератор. Във връзка с ревизирания програмен продукт на контролния блок (PCU), общата мощ на 1,5-литрова система се усилва с дванадесет % от 85 кВт/116 к.с. на 97 кВт/130 к.с. Въртящият миг също се усилва доста в целия диапазон на скоростта - с 30 % от 141 до 185 Нм.

Допълнително развитата хибридна технология подкрепя ускоряването или забавянето на автомобила според от наклона на пътя. Това значи, че лидерът би трябвало да форсира по-малко, когато се движи нагоре и в това време може да разчита на надзор при втурване по надолнище, който автоматизирано забавя автомобила, когато лидерът смъкна крайници си от газта.

Toyota създаде ново цифрово потребителско преживяване за Yaris Cross: централната част е самостоятелно персонализиран инструментален екран за лидера в седем или 12,3-инчов формат, както и по-бърза и по-мощна мултимедийна система с девет или 10,5-инчов екран. Новата мултимедийна система Toyota Smart Connect (опция) има по-интуитивен и радушен потребителски интерфейс и предлага облачна навигация като стандарт, което разрешава по-точно и дейно обмисляне на маршрута с помощта на информацията за трафика в действително време.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР