Младежкият национален отбор по футбол (до 21 г.) съхрани шансове

...
Младежкият национален отбор по футбол (до 21 г.) съхрани шансове
Коментари Харесай

Младежите ни запазиха шансове за Евро 2021

Младежкият народен тим по футбол (до 21 г.) запази шансове за класиране на европейското състезание следващата година, откакто победи с 1:0 като хазаин Латвия в мач от квалификационна група 5. Така българите към този момент имат 14 точки и са на трето място, на 2 точки след втория - Полша, който довечера загуби с 0:1 от Сърбия. Резултатът от този мач е превъзходен за селекцията на Александър Димитров. Това значи, че при победа в гостуването против поляците във вторник, младежите ни ще излязат на второ място, даващо право на плейоф за Евро 2021. Непоклатим водач в групата е тимът на Русия, който довечера разгроми гостуващия Естония с 4:0 и към този момент е с 20 точки. След гостуването в Гдиня, България има още един мач в групата - домакинство против Естония на 17 ноември.

Единственото попадение против Латвия довечера на ст. " Славия " вкара нападателят на " Левски " Станислав Иванов в 67-ата минута. Той се разписа с глава след центриране на Георги Русев ( " ЦСКА 1948 " ). Гостите удариха греда още във 2-ата минута на мача, а тъкмо след почивката останаха с човек по-малко поради червен картон на Марко Регза. 

" Победата е на играчите, които се вложиха оптимално. Латвия е сложен съперник, не би трябвало да се подценява триумфът. Статистиката демонстрира, че рядко получават голове. По-добре грозна победа, в сравнение с страхлива загуба. Играхме напълно за резултат. Не знам по кое време за последно два кръга преди края младежкият народен тим е имал шансове да се класира. Има време до последния мач, момчетата са страхотни ", разяснява след мача Александър Димитров.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР