Младежкият национален отбор на България претърпя тежка загуба във втория

...
Младежкият национален отбор на България претърпя тежка загуба във втория
Коментари Харесай

Срамотия! Уелс ни изнесе футболна лекция насред София

Младежкият народен тим на България претърпя тежка загуба във втория си мач от Група " Е " на квалификациите за Евро 2023. " Лъвчетата " бяха разрушени с 0:4 при семейството си на Уелс. Хеттрик за гостите осъществя Джак Вейл, а едно попадение добави Уилям Сас-Дейвис.

Началото на мача по нищо не предвещаваше такова поражение за нашите, като в първите минути играчите на Александър Димитров направляваха срещата. Уелсците обаче демонстрираха убийствена успеваемост и осъществиха на процедура всичките си положения, пишат сътрудниците от Спортал.

Наставникът на лъвчетата Александър Димитров заложи на система 4-3-3, като на предна линия застанаха Мартин Петков, Владимир Николов и Мартин Минчев. Средата на терена бе територия на Филип Кръстев, Илия Груев и Йоан Бауренски, а пред вратаря Светослав Вуцов в линия бяха подредени Виктор Попов, Симеон Петров, Християн Петров и Мартин Дичев.

Първата заплаха в мача пристигна още в четвъртата минута. Тогава Филип Кръстев стреля от 22 метра, само че вратарят съумя да избие удара му, а по-късно нямаше български футболист, който да направи добавка.

В деветата минута и Мартин Петков стреля тъкмо, само че вратарят Даниел Барден още веднъж мазета.

В 19-ата минута удар на Кръстев от добра позиция бе блокиран от шпагат на защитник на Уелс.

В 24-ата минута България още веднъж бе покрай попадение. Хубава композиция сред Петков и Кръстев изведе последния на добра позиция и откакто отстрани вратаря насочи топката към вратата, само че на голлинията състезател на Уелс избави сигурен гол.

В 26-ата минута гостите откриха резултата след огромна неточност на вратаря Вуцов. Една избита топка от уелсците не бе преценена добре от стража ни и току на границата на наказателно поле, до момента в който хващаше кълбото нападателят Джак Вейл лиши и на празна врата осъществя.

В 42-ата минута Уелс стигна до втори гол. При едно центриране от фаул Уилям Сас-Дейвис засече с глава за 2:0 в интерес на отбора си.

В 50-ата минута на мача островитяните стигнаха и до трето попадение. Вейл бе изведен зад отбраната на отбора ни и откакто изпревари Вуцов на празна врата нямаше метод да сбърка.

В 56-ата минута вратарят на гостите Барден задържа топката прекомерно дълго в наказателното си поле и съдията отсъди заобиколен свободен удар на България. При неговото осъществяване Петков стреля мощно, само че право в стража.

В 73-ата минута Уелс вкара четвърти гол. Центриране отдясно и Вейл оформи своя хеттрик с прецизен свършек с глава.

До края на мача нашите пробваха да стигнат най-малко до почетно попадение, само че по този начин и не откриха верния път до гола и по този начин изгубиха тежко пред родна аудитория.

Така България заличи значително позитивните усещания от първия мач от конкуренцията. Преди няколко дни България победи с 2:0 като посетител Молдова. През идващия месец предстоят нови два мача за нашите - аудиенция на Гибралтар и домакинство на Швейцария.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР