Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 842 485

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 842 485
Коментари Харесай

Иззеха недекларирана валута за над 840 000 лв. на „Капитан Андреево“

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 842 485 лв. при три инспекции на два товарни автомобила и един рейс, излизащи от страната, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 12 септември, " Капитан Андреево " идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в арматурното табло в шофьорската кабина са открити 27 пачки с еврови банкноти с друг номинал.

Общото количество на откритата валута е 139 930 евро с левова равноценност 273 679 лв.. Няколко часа по-късно, към 07.30 часа, на пункта идва различен камион с турска регистрация на път от Германия за Турция.

При осъществената митническа инспекция под шофьорската седалка в чанта с документи са открити 189 075 евро с левовата равноценност на 369 798 лв.. Третият случай на открита недекларирана валута е на 9 септември при инспекция на рейс, пътуващ от Румъния през България за Турция.

При осъществените контролни дейности митническите чиновници намират две полиетиленови чанти, укрити във фабрична празнина над шофьорската седалка. Във всяка от чантите е открит по един пакет, опакован в черен полиетиленов плик, съдържащ евро и доларови банкноти.

Общото количество на недекларираните пари е 91 800 евро и 10 000 $ на обща левова равноценност 199 008 лв...По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на прокуратурата.

Водачите на трите транспортни средства - два турски и един румънски жители, са привлечени като обвинени и са арестувани за период до 72 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР