При взимането на котка за домашен любимец основна роля играе

...
При взимането на котка за домашен любимец основна роля играе
Коментари Харесай

Отглеждане на бенгалска котка и дете заедно - възможно ли е?

При взимането на котка за домакински любим съществена роля играе породата. Бенгалската котка е относително нова порода, селектирана посредством кръстосване на азиатската леопардова котка, която дава красивата шарка на козината на бенгалските котки и домашната писана. Резултатът е благонадежден и прелестен домакински придружител и сателит на индивида.

При развъждането на бенгалска котка значим е въпросът по какъв начин се схваща тази порода с децата в фамилията, а отговорът на въпроса се корени в характера на бенгалската котка.

Характер и държание на бенгалската котка

Ако би трябвало да се дефинира с една дума характера на тази порода, то това би трябвало да бъде завързан. Те доста бързо и елементарно се привързват към стопаните и желаят непрекъснато да бъдат в тяхната компания. Но бенгалските котки не са мързеливо излежаващи се на дивана писани, прекарващи множеството време в сън.

Те са доста дейни, игриви и енергични по темперамент. Този факт ще се хареса на децата в къщата, които имат същите качества.

Бенгалската котка обича да се катери на високо и да учи оттова своята територия, по тази причина е по-вероятно да остави своя дребен собственик, с цел да се качи чак до тавана.

Бенгалската котка не държи на тишина, тя самата е гласовита, издава необикновен тон, който не е познатото мяукане, а по-скоро чуруликане или гукане, което сигурно се харесва на деца.

Бенгалските котки обичат да имат компания, да следят какво вършат хората, тъй че детето, което си играе или учи у дома през огромна част от времето ще бъде приятна компания на бенгалската котка.

Бенгалските котки като децата обичат да бъдат на открито. Затова тези котки могат да бъдат извеждани на разходка на каишка, както се прави с кучетата. Това може да бъде поверено и на детето вкъщи.

Възможно ли е да живеят дружно дете и бенгалска котка?

 Бенгалска котка

Децата и бенгалските котки имат доста общи ползи и отлично може да се схващат между тях. Отглеждането им дружно е освен допустимо, само че и потребно. За да бъде обаче взаимното им общуване прелестно и безпроблемно, детето и бенгалската котка би трябвало да се срещнат още в ранна възраст, да израснат дружно.

Възрастната бенгалска котка и дребното дете, които се срещат за първи път може да основат взривоопасна композиция, изключително в случай че котешките осиновители, които отглеждат и малко дете, не са опитни.

Вижте също какъв брой живее бенгалската котка и кои са заболяванията при бенгалските котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР