Мит № 5. Здравословното хранене излиза скъпо. Факт: Никой не казва,

...
Мит № 5. Здравословното хранене излиза скъпо.
Факт: Никой не казва,
Коментари Харесай

Развенчаване на митовете, свързани с храненето – втора част

Мит № 5. Здравословното хранене излиза скъпо.

Факт : Никой не споделя, че би трябвало да пазарувате от магазини за органични и био храни. Възможно е да се храните здравословно и съгласно кесията си – просто би трябвало да сте ловки и изобретателни и да вършиме преференциални покупки. Консервираните зеленчуци и замразените плодове също са натъпкани с хранителни субстанции и може да си ги набавите от огромните търговски вериги относително на ниска цена. Там се продава и пакетирано месо с чудесно качество.

Мит № 6. Гладуването ви оказва помощ да отслабнете.

Факт : Драстичното понижаване на приема на калории ще докара до стопяване на тежестта, само че в действителност ще загубите основно течности. Когато гладувате, тялото ви влиза в „ пестелив режим “, като изгарянето на калории се трансформира в предизвикателство. Освен това хората елементарно си възстановяват изгубеното тегло,  даже натрупват спомагателни килограми!

Мит № 7. Сокът прочиства организма от отрови.

Факт : Битува неправилното мнение, че сокът прочиства тялото и има благоприятен резултат. Всъщност организмът ни разполага със система за детоксикация посредством черния дроб, бъбреците и стомашно-чревния тракт – те работят в синхрон, с цел да ни освободят от нездравословните отрови и субстанции. Първите няколко дни, в които пиете сокове за пречистване, ще изчерпите запасите от гликоген на организма си. По този метод ще се почувствате изтощени, комплицирани и замаяни. A откакто „ прочистването “ приключи, най-вероятно ще си върнете изгубените килограми.

Мит № 8. Яйчният жълтък покачва равнището на холестерола.

Факт : Може да ядете по едно-две яйца дневно, без това да се отрази на равнището на холестерола. При това жълтъците са най-хранителната част. Те са богати на мастноразтворими витамини и доставят в допълнение протеин за работата на мускулите.

Мит № 9. Безглутенов значи нисковъглехидратен.

Факт : Ако спазвате безглутенова диета, не значи, че би трябвало да изключите от менюто си всички въглехидрати. Сред тях има източници, които не съдържат глутен – картофи, киноа, просо, кафяв ориз, царевица и ечемик. Важно е също да се означи, че глутен може да се открие в най-неочакваните артикули поради метода, по който са създадени. Ако желаете да сте сигурни, че закупената от вас храна е без глутен, наложително четете етикета, на който са изброени съставките й.

Цветелина Велчева по материали от msn

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР