Мисля, че постигнахме обединение с търговските вериги. Това заяви министърът

...
Мисля, че постигнахме обединение с търговските вериги. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Земеделският министър и търговските вериги постигнаха съгласие

Мисля, че постигнахме обединяване с комерсиалните вериги. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на брифинг в Министерския съвет, в който участваха и представители на веригите.

"С Министерския съвет и с премиера Бойко Борисов организирахме конферентна връзка с браншови организации, аграрни производители, млекопреработватели, животновъди във връзка с признатото разпореждане за районни къси доставки в комерсиалните вериги ", уточни Танева.

Тя означи, че част от операторите от 1-2 години работят поредно на този принцип, а актуалната рецесия принуждава да се вземат ограничения за минимизиране на вредите от свитите пазари, да се понижи изхвърлянето на храна, както и да оцелеят производителите и обвързваните с тях предприятия.

"Оставаме отворени да обсъждаме, да бъдем модератори, познаваме бранша, тъй че всичко да стане в интерес на потребителите ", сподели още земеделският министър.

Милена Драгийска, шеф на Lidl България заяви, че са се обединили към работещи ограничения, а има и схващане за това по логичен метод да бъде подкрепят българският производител. Тя насочи обръщение от името на комерсиалните вериги: "В спешна обстановка би трябвало да се отворят оптимални канали за разрешаването на рецесията. "

"Представихме спомагателни ограничения, по които работихме през последните дни - за финансиране и улеснение на логистиката. Искам да уверя, че българските производители могат да са спокойни, защото сме уверени, че тази поддръжка е извънредно значима в този миг. Поискахме от Министерството на земеделието да скъсим пътя на връзка, с цел да можем по места да помогнем на най-спешните, които безусловно на следващия ден биха извадили продукция и на които им е отхвърлен експорт ", разгласи Драгийска.

Тя увери, че комерсиалните вериги застават изрично зад мнението, че българското сурово мляко би трябвало да бъде най-малко на 90% от суровината, която да се вложи в млечните артикули, които се създават в България.

В Народното събрание през вчерашния ден бе признато определението за обсега на комерсиалните обекти, които ще попаднат в това разпореждане - всеки оператор, който има над 10 обекта на територията на цялата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР