Мирно шествие за свобода и независимост, за общо евроатлантическото бъдеще,

...
Мирно шествие за свобода и независимост, за общо евроатлантическото бъдеще,
Коментари Харесай

Шествие за свобода – в Деня на независимостта на Украйна 24 август

Мирно шествие за независимост и самостоятелност, за общо евроатлантическото бъдеще, провежда в София украинската общественост на следващия ден, 24 август – Деня на независимостта на Украйна.

То ще стартира в 19:00 ч. от бул. Дондуков 2, при фонтана пред президентството. ще тръгне от пл. „ Независимост “ към бул. " Княгиня Мария Луиза ", бул. „ Александър Стамболийски “ и ще приключи пред паметника на украинския стихотворец Тарас Шевченко на площад " Възраждане ", където ще бъдат положени цветя.

„ Българският народ помни жертвите, които е направил за своята независимост и самостоятелност. Няма да не помни саможертвата на националните си герои и своите най-будни мозъци. През битките за национално избавление, отбраната на Съединението и войните за национално обединяване, България е плащала тази цена и знае какъв брой горчива е тя.

Сега Украйна води война, с цел да отбрани своята независимост и самостоятелност, и както е споделил Апостолът на свободата Васил Левски за България „ по този начин щото да бъдем равни на другите европейски нации “. Украйна губи своите най-хубави синове в една неравна, само че обективна борба и всяка помощ – физическа или морална е добре пристигнала. Защото братството сред народите не е въпрос на заявления и високопарни изявления, а точно на това да подадеш ръка и да окажеш помощ тогава, когато това е нужно. “ – обръщат се към обществеността уредниците на шествието от Съюза на украинците в България " Мати Украйна " и просветителския интеграционен център „ Український Вулик “.

Поканени са всички, които се усещат съпричастни към идеята на свободата, независимостта и демокрацията:
„ Това е битка не просто за Украйна, а за правото на народите да защитят своята самостоятелност и независимост, да отстояват демокрацията и сами да избират своето бъдеще. В този смисъл това е война освен на украинския народ, а на всички хора и народи по света, които слагат тези полезности над правото на силата. “

Призивът приключва с безсмъртните стихове на Тарас Шевченко:

Слава на вас, сини планини,
укрити под леда,
и на вас, горди рицари
от Бога незабравени.
Борете се и ще успехите!
Бог да ви оказва помощ!
С вас е истината, и славата,
и волята свята!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР