Миньор от Танзания стана милионер, след като продаде на държавата

...
Миньор от Танзания стана милионер, след като продаде на държавата
Коментари Харесай

Как миньор от Танзания се събуди милионер

Миньор от Танзания стана милионер, откакто продаде на страната два редки скъпоценни камъка - танзанити, заяви Би Би Си, представена от dir.bg.

Саниниу Лейзър получил 3,4 млн.  долара от министерството на минното дело за самородните танзанити, които са най-големите, откривани до момента в страната. Те са с общо тегло от петнадесет кг.

" Ще направя голямо празненство ", даде обещание щастливият миньор, който е татко на повече от 30 деца.Танзанитът е един от най-редките камъни на планетата, който се добива само в северната част на Танзания. Според локален геолог залежите от неповторимото естествено благосъстояние ще се изчерпат в идващите двадесетина години. Танзанитът се среща в нюанси на синьо, зелено, алено и пурпурно.Лейзър разкрил двата камъка с тегло  девет кг и двеста грама и пет кг и осемстотин грама предходната седмица и ги продал на търг в сряда. Най-големият откриван до момента танзанит тежеше три кг и триста грама.

Президентът на Танзания Джон Магуфули поздравил персонално миньора в телефонен диалог за находката. " Това е доказателство, че Танзания е богата страна ", сподели президентът.

Щастливецът Лейзър е на 52 години и има четири съпруги. За да отпразнува шанса си, той ще заколи една от кравите си и ще провежда угощение. Миньорът счита да влага част от извоюваното в Шиманджиро, където живее, в североизточния регион Маняра. " Искам да построя мол и учебно заведение. Искам учебното заведение да е покрай дома ми. Наоколо живеят доста небогати хора, които не могат да си разрешат да изпратят децата си на учебно заведение ", сподели той. Миньорът признава, че самият той е некултурен, само че държи децата му да могат да ръководят фамилния бизнес професионално.

Лейзър твърди, че благосъстоянието няма да промени метода му на живот и че счита да продължава да се грижи за своите 2000 крави. Не се тормози и за сигурността си, откакто е станал милионер. " Тук е много умерено. Няма да има проблем. Мога да се разхождам самичък през нощта и няма да имам проблеми ", убеден е миньорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР