Министрите се отчитат пред премиера Борисов за свършеното през годината.

...
Министрите се отчитат пред премиера Борисов за свършеното през годината.
Коментари Харесай

Министрите с 3-минутни отчети пред премиера

Министрите се регистрират пред премиера Борисов за свършеното през годината. Премиерът им сподели в границите на по три минути да отчетат какво са свършили техните ведомства през 2019 година.

Заседанието на кабинета през днешния ден стартира с доклад на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева за свършеното пре 2019 година.

Тя уточни грижите, които нейното ведомство поставя за нашите сънародници в чужбина за издаването на персоналните им документи, за нови консулства и знакови визити в чужбина, както и за помощта за българите които живеят във Англия. Работим с толкоз чиновници, колкото са били, когато нашите сънародници отвън страната са били 70 000, уточни Захариева.

Отчет направи и вицепремиерът Томислав Дончев Той уточни, че България няма изгубено европейско финансиране, контрактувани са 80 % от финансовия запас по оперативните стратегии и имаме транспарантна система за ръководство на тези пари, уточни той.

Вицепремиерът Марияна Николова, регистрира работата си по киберсигурността. През тази година се работи по план по обединен модел за обезпечаване на административни услуги - през него се вършат 380 електронни услуги за жителите и бизнеса, сподели вицепремиерът. Увеличава се броят на младите българи които избират да се върнат в страната, предходната година са се върнали 16 000 хиляди, през 2017 година те са били 13 000 а преди осем години - 5000 сподели Николова.

През тази година беше подписан контракт за нови изтребители, придобихме на-модерния аероплан на Балканите, сподели в своя доклад вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Работим и по другите планове за рационализация на армията, за трета поредна година се усилват приходите на военните. Обърна се наклонността и броят на военнослужещите се усилва. До началото само че декември броят на военните се усилва с 320 души, като до края на годината ще са 400, сподели Каракачанов. Беше възобновено и военновъздушното учебно заведение. Това, което се случи през тази година в региона на защитата, не се е случвало през последните 30 години, сподели още министърът на защитата.

Министърът на финансите Владислав Горанов уточни, че до началото на април 2020 година България може да се причисли към валутния механизъм ЕРМ2, понижава сивата стопанска система, имаме най-ниската контрабанда на цигари в Европейски Съюз, усилват се и приходите в консолидираната фискална стратегия, добави той,

Младен Маринов, министър на вътрешните работи уточни че понижава броят на убийствата и на грабежите, а разкриваемостта се усилва. Намалява контрабандата, организацията на изборите през предходната година мина обикновено, уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР