Министрите на отбраната на Русия , Турция и Сирия се

...
Министрите на отбраната на Русия , Турция и Сирия се
Коментари Харесай

Турция и Сирия на първа среща от 11 г. в Москва, обсъдиха бе...

Министрите на защитата на Русия, Турция и Сирия се срещнаха в Москва на 28 декември, на първите сходни диалози след експлоадирането на войната в Сирия, заяви съветското министерство на защитата.

Това беше и първата среща сред министрите на защитата на Турция и Сирия от началото на войната през 2011 година, напомня Анадолската организация.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и неговите турски и сирийски сътрудници Хулуси Акар и Али Махмуд Абас разискаха " методите за разрешаване на сирийската рецесия, казуса с бежанците и взаимните старания за битка с екстремистките групи в Сирия ", заяви съветското министерство на защитата.

Той добави, че срещата е била " градивна " с нужда да " продължи в полза на по-нататъшното стабилизиране на обстановката " в Сирия и района.

Турското министерство на защитата разгласи, че срещата е минала в " градивна атмосфера ".

Сирийската държавна осведомителна организация САНА, цитирайки министерството на защитата, разгласи, че сирийския началник на шпионажа също е участвал и срещата е била „ позитивна “.

В информацията се оповестява, че сирийският министър на защитата и ръководителят на сирийската разследваща работа са се срещнали с турските си сътрудници в Москва, като са взели участие и съветски публични лица.

В събота Акар разгласи пред кореспонденти, че Турция договаря с Русия за потребление на сирийското въздушно пространство в възможна интервенция против сирийското отклонение YPG на кюрдската терористичната организация ПКК.

През ноември президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е допустима среща със сирийския водач Башар ал-Асад, откакто прекъсна дипломатическите връзки с Дамаск по време на 11-годишния спор.

В средата на декември той уточни, че може да се срещне с Асад, откакто министрите на защитата и външните работи на двете страни се срещнат и обсъдят някои детайлности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР