Министерството на вътрешните работи приключи с проверката за побоя над

...
Министерството на вътрешните работи приключи с проверката за побоя над
Коментари Харесай

МВР не откри полицейско насилие срещу бития журналист Димитър Кенаров

Министерството на вътрешните работи завърши с инспекцията за побоя над журналиста Димитър Кенаров и не откри никакви проблеми. Всичко е завършило тихомълком още при започване на месец декември.

Припомняме, че Кенаров бе пребит от полицията до момента в който отразяваше националния митинг на 2 септември. По време на първото Велико национално въстание се стигна до сериозна ескалация на напрежението. Часове след побоя потърпевшият свидетелства, че няколко чиновници на реда са му нанесли удари, а тежките му контузии личаха и през идващите дни. Министерство на вътрешните работи обаче не счита по този начин.

" Комисията по безапелационен метод е открила, че няма данни, които да удостоверяват и да дават съображение за изразената угриженост по отношение на хипотетична офанзива на българската полиция ", споделят от Столична дирекция на вътрешните работи в отговор на въпроси, изпратени от в. “Сега” по Закона за достъп до публичната информация.

Проверката е открила само, че чиновник на реда е направил " административно нарушаване по отношение на работа с документи ", поради което ще получи " съответното наказване ". Не е ясно обаче какво е нарушаването. Санкцията също не се оповестява.

Случаят с пребития от служители на реда публицист стигна даже до Европейския парламент. Всъщност Министерство на вътрешните работи беше насила да признае, че прави инспекция едвам когато евродепутати изпратиха въпроси до вътрешния министър за побоя над Димитър Кенаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР