Министерството на вътрешните работи на Русия е включило американския сенатор

...
Министерството на вътрешните работи на Русия е включило американския сенатор
Коментари Харесай

Русия включи американския сенатор Греъм в списъка на издирваните лица

Министерството на вътрешните работи на Русия е присъединило американския сенатор Линдзи Греъм в листата на търсените лица, оповестиха през днешния ден съветски медии, като се позоваха на информация от ведомството, съобщи Ройтерс.

В редактирано видео от среща на Греъм с Володимир Зеленски в петък, оповестено от канцеларията на украинския президент, се чува по какъв начин сенаторът споделя: " руснаците умират ", а по-късно, че американската поддръжка (за Украйна) " са най-добре изхарчените от нас пари ".

Русия през вчерашния ден осъди мненията на Греъм. " Трудно е човек да си показа по-голям позор за някоя страна, от това да има такива сенатори ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин подреди да бъде стартирано следствие във връзка мненията на сенатора, съобщи ДПА. " В циркулирало в интернет видео американският сенатор Линдзи Греъм приказва за финансово присъединяване на Съединени американски щати в убийството на съветски жители по време на среща с президента на Украйна ", разгласи комитетът в обява в " Телеграм ". Прави се правна преценка на " русофобските " мнения на сенатора, добави най-високопоставеният проверяващ орган в Русия.

След отправените от страна на Русия рецензии Украйна разгласява цялостния запис на срещата, от който излиза наяве, че двата коментара на сенатора не са свързани.

Греъм през вчерашния ден оспори съветските рецензии по отношение на изразената от него поддръжка за Украйна, като съобщи, че просто е похвалил духа на украинците в тяхната опозиция против съветската инвазия на фона на помощта, която Вашингтон им оказва.

Русия е добавила десетки американски чиновници и определени политици в описи на лица, на които е неразрешено да влизат в страната, само че рядко е желала арест на високопоставени американски държавни чиновници, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР