Министерството на външните работи на Полша коментира думите на президента

...
Министерството на външните работи на Полша коментира думите на президента
Коментари Харесай

Полша счита, че Путин подкопава постиженията на Горбачов и Елцин

Министерството на външните работи на Полша разяснява думите на президента на Русия Владимир Путин за Втората международна война и упрекна съветските управляващи, че изкривяват предисторията на спора. Това съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
„ С безпокойствие и съмнение означаваме заявката на представителите на управляващите на Руската Федерация, в това число президентът Владимир Путин, за началото и хода на ВСВ, които показват изкривена картина на събитията “, твърди Външното министерство на Полша.
В изказване ведомството акцентира, че през 30-те години Полша се стреми да построи естествени връзки както с Германия, по този начин и със Съюз на съветските социалистически републики. Според Варшава тези две страни са работили дружно в ущърб на републиката. „ Думите на президента на Руската федерация подкопават взаимната работа на полски и съветски специалисти, както и достиженията на неговите прародители Михаил Горбачов и Борис Елцин, които макар компликациите, се пробваха да намерят пътя на истината и помиряването в полско-руските връзки “, се споделя още в документа. 

На конференция на 19 декември съветският президент Владимир Путин напомни, че Съветският съюз е последната европейска страна, подписала контракт за ненападение с Германия, прочут още като Пакт " Молотов-Рибентроп ". Държавният глава означи също, че „ самата Полша взе участие в делбата на Чехословакия “.
Според Путин руските войски са влезнали в Полша в сходство с тези съглашения, само че „ откакто полското държавно управление загуби надзор над въоръжените си сили и върху това, което се случва на територията на Полша и самото то се намираше някъде в региона на полско-румънската граница “.
Държавният глава напомни събитията, предшестващи Втората международна война, по отношение на въпрос за отношението му към решението на Европейския парламент да приравни Съюз на съветските социалистически републики с нацистка Германия. 

напомня, че Договорът за ненападение сред Съюз на съветските социалистически републики и Нацистка Германия е подписан в Москва на 23 август 1939 година от ръководителя на Съвета на националните комисари на Съюз на съветските социалистически републики, националния комисар по външните работи Вячеслав Молотов и немския външен министър Йоахим декор Рибентроп.
Пактът е съпроводен от конфиденциален спомагателен протокол за разграничение на руската и немската сфера на въздействие в Източна Европа при положение на териториално и политическо преустрояване. Той планува включването на Литва и Западна Полша в областта на ползите на Германия (с прехвърлянето на Вилнюс, по това време окупиран от Полша, на Литва), а Естония, Финландия, Бесарабия и източните региони на Полша - в областта на ползите на Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР