Министерството на външните работи (МВнР) на Република България се обявява

...
Министерството на външните работи (МВнР) на Република България се обявява
Коментари Харесай

МВнР се обявяви категорично против планираното провеждане на Луковмарш

Министерството на външните работи (МВнР) на Република България се афишира изрично срещу плануваното осъществяване на така наречен Луковмарш, се показва в позиция, оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи.

Подобни прояви са несъвместими с полезностите и обичаите на българското общество, основават разцепление, провокират непоносимост и вредят на страната ни, декларират от външното министерство и означават, че улиците на българската столица не могат да бъдат сцена за изява на интернационалния екстремизъм.

Като приветства напъните на българските институции за противопоставяне на дискриминирането, нетърпимостта и омразата, Министерството на външните работи приканва за предприемане на всички нужни дейности, в границите на законоустановения ред, за попречване на провеждането на Луковмарш и през 2023 година

Министерството на външните работи ще продължи да се опълчва на всеки опит за втълпяване на ненавист и разделяне в българското общество, и за увреждане на интернационалния облик на Република България, се показва в позицията.

Вчера бе обявено, че организацията на Евреите в България " Шалом " и представители на над 10 неправителствени организации ще подпишат декларацията " Срещу омразата, която ни разделя " - срещу езика на омразата и за възбраната на Луковмарш, напомня Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица " Продължаваме промяната " и " Демократична България " излязоха с позиция, в която изрично се опълчват на плануваното осъществяване на така наречен Луковмарш и всяка друга форма на неонацизъм и профашизъм в България. По-рано Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия одобри декларация срещу Луковмарш.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР