Министерството на правосъдието дава на прокуратурата нарушения за десетки милиони

...
Министерството на правосъдието дава на прокуратурата нарушения за десетки милиони
Коментари Харесай

Обществените поръчки в затворите отиват на прокурор

Министерството на правораздаването дава на прокуратурата нарушавания за десетки милиони при 21 публични поръчки, свързани със пандизите и арестите.

Данните са от инспекции на Агенцията за държавна финансова ревизия в пандизите на търгове от 2020 и 2021 година, свързани с работно облекло, стерилизация против Covid, ремонтни действия и други, както и вътрешен одит на самото министерство за доставка на храна по контракт от предходната година.

Дисциплинарно наказване ще има за един от заместител -директорите на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", който дава отговор за публичните поръчки, сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

Нейният заместител Емил Дечев беше безапелационен, че ведомството ще е безкомпромисно и няма да толерират сходен жанр нарушавания на закона:

" Такъв вид дейности основават една доста нездравословна среда, извънредно доста ускоряват скептицизма в евентуалните участници в публични поръчки. Фирми, които биха могли да свършат качествено и в период работа, знаейки, че в продължение на години е имало подобен вид незаконосъобразни практики при осъществяване на публични поръчки, те просто не вземат участие. Те не виждат смисъл да вземат участие, тъй като смятат, че разпоредбите на играта не са почтени ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР