Министерството на отбраната в Лондон заяви, че плановете на Русия

...
Министерството на отбраната в Лондон заяви, че плановете на Русия
Коментари Харесай

Британци попариха Путин, защо усилията му са напразни

Министерството на защитата в Лондон съобщи, че проектите на Русия да усили въоръжените си сили надали ще се отразят на войната в Украйна.

Владимир Путин неотдавна подписа декрет за увеличение броя на бойния личен състав със 137 000 души до 1,15 милиона, само че английското министерство на защитата не счита, че това ще усили бойната мощност на съветската войска, частично поради понасяните тежки загуби.

Има сведения, че вербуващите нов личен състав посещават даже затвори, обещавайки независимост и пари на пандизчиите.

В постоянната си сводка и разбор министерството на защитата през днешния ден отбелязва, че не е ясно дали плануваното нарастване ще бъде реализирано посредством набиране на повече доброволци или посредством повече бойци на постоянна работа.

Три са причините на министерството за какво е малко евентуално увеличената бройка да има някакъв резултат. Първата е, че Русия към този момент понесе тежки загуби в жива мощ на бойното поле. По данни на западните разузнавания сред 70 и 80 хиляди съветски бойци са били убити или ранени, откогато Русия нахлу в Украйна преди 6 месеца.

Втората, че прекомерно малко от новите попълнения са подготвени и годни да водят бойни дейности. И третата, че бойците на постоянна работа механически не са задължени да служат отвън територията на Русия.

В момента руснаците на възраст от 18 до 27 години са обект на военна тегоба, само че мнозина я заобикалят или редуцират, основно по медицински аргументи или като стават студенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР