Министерството на отбраната стана поредната българска институция, която остро разкритикува

...
Министерството на отбраната стана поредната българска институция, която остро разкритикува
Коментари Харесай

МО: Ако Русия има притеснения, да ни ги сподели


Министерството на защитата стана следващата българска институция, която остро разкритикува настояването на съветското Министерство на външните работи силите на НАТО да се изтеглят от България и Румъния.

В своя позиция от ръководеното от Стефан Янев ведомство подчертаха, че държанието на Москва мъчно може да се впише в границите на напъните за разрешаване на проблемите и намаляването на напрежението по източния фланг на НАТО. Ултимативният метод, въпреки това, не просто е неконструктивен, само че би довел до следваща ескалация, от която никой в последна сметка няма интерес, се показва още в прессъобщението.

„ Ако Руската федерация има терзания за личната си сигурност, които имат отношение към България, те следва да бъдат показани в това число и на двустранно равнище. Към сегашния миг пред нас не са поставяни въпроси от сходно естество “, пишат от МО.

И акцентират: „ България е суверенна страна, която сама взема решение по какъв начин да дефинира и осъществя своята вътрешна и външна политика, каква да бъде линията й на държание в интернационалните връзки, респективно – в какви съюзи да взе участие. Ние сами избираме своето бъдеще “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР