Биткойнът спадна в днешната търговия под натиска на опасения за

...
Биткойнът спадна в днешната търговия под натиска на опасения за
Коментари Харесай

Биткойнът спадна под 65 000 долара за пръв път от повече от месец

Биткойнът спадна в днешната търговия под натиска на опасения за положението на международната стопанска система и ниските размери на търговията предвид на настъпващото лято, оповестява Си Ен Би Си.

По данни на " Койн метрикс " (Coin Metrics) криптовалутата губи 3 на 100 до 64 680 $ и слиза под 65 000 $ за пръв път от 16 май.

Друга известна криптовалута - етерът, спадна с 4 на 100 до 3401 $. Тенденцията важи и за по-малко известни криптовалути - Екс Ар Пи на " Рипъл " (Ripple) се срутва с 6 на 100, Солана - със 7 на 100, а доджкойнът - с 11 на 100.

Биткойн копачи влагат в развиването на изкуствения разсъдък

" Когато търговците изпитват неустановеност от хода на стопанската система или пазарите се показват недобре, те напущат по-рисковите си позиции и чакат обстановката да се обясни ", сподели Марко Юрина, основен изпълнителен шеф на " Джъмпър иксчейндж ", децентрализирана борса, даваща опция на потребителите да употребяват суоп и да минават от една към друга криптовалута.

 istock istock
Биткойнът доближи рекордните 73 797 $ на 14 март и от този момент постепенно спада, въпреки и от време на време да пробва да си върне позициите. Спадът й за тримесечието доближи 9 на 100.

Според " Криптокуант " (CryptoQuant) спадът на биткойна евентуално ще бъде стеснен.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР