Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи за ракетен удар

...
Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи за ракетен удар
Коментари Харесай

Русия унищожила над 2000 бронирани машини на Украйна

Министерството на защитата на Руската федерация заяви за ракетен удар в Житомирска област по запас от украинска военна техника , който се подготвял за прекачване в Донбас. Това заяви в четвъртък представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от " Интерфакс ".

Той изнесе и данни какъв брой единици военна техника е унищожила Русия до момента.

" През деня високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха по украинска военна техника на жп гара Новоград-Волински в Житомирска област. В резултат на удара запасите, предопределени за прекачване на група украински войски в Донбас беше погубен. Руските въоръжени сили блокираха изцяло селището Новомихайловка и започнаха да го " прочистват от националисти ", сподели Конашенков.

По думите му, " при гонене на отстъпващите елементи на 54-та механизирана бригада на украинските войски, елементи на съветските въоръжени сили блокираха обитаемото място Угледар и в този момент водят бойни дейности ".
 Песков: Русия понесе обилни загуби в Украйна
Песков: Русия понесе обилни загуби в Украйна

Русия акцентира, че Западът би трябвало да е наясно с обстоятелството, че светът е по-голям от Съединени американски щати и Европейски Съюз

" Руските системи за противовъздушна защита смъкнаха във въздуха два украински военни хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 наоколо до град Херсон, както и три безпилотни летателни апарата, в това число два - " Байрактар ​​ТБ-2 " в регионите на обитаемоте места на Кривой рог и труда ", сподели Конашенков.

Руската авиация унищожи в четвъртък 42 военни обекта в Украйна. Според Конашенков те включват команден пункт, два полеви склада с муниции, две реактивни системи за залпово пукотевица, както и 12 замъци и региони, където е съсредоточена украинската военна техника.

Руските военни оповестиха, че по време на специфичната интервенция са унищожили над 2000 бронирани машини на Украйна : танкове и други бойни машини.

" Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка и други бойни бронирани машини, 220 реактивни системи за залпове, 869 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1902 единици унищожена е специфична военна машина техника ", сподели Конашенков.

Припомняме, че през вчерашния ден обаче Русия призна и за обилни свои загуби във войната. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

Песков назова спора в Украйна покруса и продължи да упреква военните на Украйна, че слагат цивилните в заплаха и ги употребяват като жив щит.

На 25 март съветското министерство на защитата заяви, че по време на специфична интервенция в Украйна са починали 1351 души, а 3825 души са ранени.

Той също по този начин съобщи, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и акцентира, че Западът би трябвало да е наясно с обстоятелството, че светът е по-голям от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Говорителят на Путин отхвърли Русия да е направила военни закононарушения в Украйна, като сподели, че " живеем в дни на имитации и неистини ". Той настоя, че цялата обстановка в Буча, където на фотосите се виждат доста убити украински цивилни, е " добре подредена клевета и нищо друго ".

" Ние отхвърляме, че съветските военни могат да имат нещо общо с тези зверства ", сподели той пред Sky News.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР