Министерството на инвестициите и външната търговия на Узбекистан и китайската

...
Министерството на инвестициите и външната търговия на Узбекистан и китайската
Коментари Харесай

Узбекистан и Китай създават инвестиционен фонд за 1 милиард долара

Министерството на вложенията и външната търговия на Узбекистан и китайската корпорацията Си Ай Ти Ай Си (CITIC) са подписали съглашение за основаването на взаимен узбекистанско-китайски капиталов фонд за 1 милиард $.

Китайският президент Си Дзинпин се срещна през днешния ден с премиера на Узбекистан Абдула Арипов. По време на срещата Си Дзинпин посочи, че Китай и Узбекистан би трябвало да продължат с общото създаване на „ Един пояс, веднъж ", да засилят обвързването на тактиките им за развиването и да развиват културния продан. Китай приветства Узбекистан като основен посетител на второто Международно ревю за импорт.

Си Дзинпин съобщи, че Китай желае да разшири вноса на висококачествени селскостопански артикули от Узбекситан. Двете страни би трябвало дружно да нанесат удар на „ трите сили " (тероризма, екстремизма и сепаратизма) и проведената престъпност, с цел да дават гаранции за сигурността в региона и развиването.

Арипов съобщи, че Китай е най-близкият и благонадежден комшия и сътрудник на Узбекистан. Страната му желае дружно да осъществят постигнатите от държавните глави на двете страни единодушия. Узбекистан уверено поддържа Китай в отбраната на суверенитета, сигурността и единството на страната и желае да координира дейностите в битката с „ трите сили ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР