Министерството на финансите на САЩ засили санкциите срещу Русия като

...
Министерството на финансите на САЩ засили санкциите срещу Русия като
Коментари Харесай

САЩ забраниха на инвеститорите да купуват руски дълг

Министерството на финансите на Съединени американски щати ускори глобите против Русия като забрани на вложителите да купуват съветски дълг на вторичния пазар, което съвсем замрази комерсиалната активност във вторник, защото вложителите се опитваха да схванат какви са новите ограничавания, написа Bloomberg, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Променените инструкции значат, че американските компании могат да имат и да продават съветски дълг, само че не могат да го купуват съгласно информация на представителя на Офиса за надзор на задграничните активи към министерството на финансите. Правилата важат както за корпоративен, по този начин и за държавен дълг и акции. Банките, които към момента търгуваха съветски дълг, към този момент бяха разкритикувани от американския сенат. Сенаторът Елизабет Уорън ги упрекна в неспазване на глобите и атакува JPMorgan Chase & Co. и Goldman Sachs Group Inc., тъй като купуват и вършат рекомендации на клиентите си по отношение на съветския дълг.

И двете банки са под напън да предадат информация за клиенти, които търгуват с съветски дълг. Новата възбрана за вложителите идва в миг, когато Русия се пробва да откри метод да избегне банкрут и да заплати на кредиторите си като заобиколи глобите, които пречат на заплащанията. Две заплащания от към 100 милиона $, които трябваше да стигнат до кредиторите на 27 май са замразени в Euroclear Bank SA съгласно източник, осведомен със случая. Парите са били трансферирани от съветския Национален разчетен депозитар.

Блокирането на тези средства значи, че Русия към този момент е в 30-дневния гратисен интервал и когато той изтече може да бъде оповестена във банкрут. Москва обаче твърди, че е изпълнила отговорностите си с изпращането на парите към депозитаря на 20 май. Новото решение на американското министерство на финансите е спомагателен удар за вложителите, притежаващи съветски дълг, защото понижава броя на евентуалните купувачи и понижава цената на книжата. Промяната в разпоредбите, която беше оповестена на уеб страницата на Офиса за надзор на задграничните активи късно в понеделник е изненадала вложителите и доста от тях са се свързали с юристите си, с цел да схванат какво значат новите правила.

Руските облигации регистрираха спад от 3 цента по отношение на $ откакто банките и брокерите понижиха размера на този вид бумаги. „ Пазарът нормално се свива неотложно, само че постоянно е добра концепция да го оставите да се стабилизира за известно време “, сподели Брайън О'Тул, някогашен старши консултант към Офиса за надзор на задграничните активи. „ Вероятно никой няма да купува дълг, само че въпреки всичко би било добре в случай че се даде опция на хората да се освободят от него преди да ги оставите с ненужен актив “. Според новите правила на Офиса за надзор на задграничните активи, на участниците на американските пазари се не разрешава както закупуването на нов и съществуват дълг от Русия, по този начин и активи, издадени от субекти в Руската федерация. Инвеститорите обаче към момента могат да продават такива активи на купувачи отвън Съединени американски щати, които имат право да ги имат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР