Министерският съвет прие решение за учредяване на безвъзмездно право на

...
Министерският съвет прие решение за учредяване на безвъзмездно право на
Коментари Харесай

Отчуждиха имоти за жп пътя София-Плодив

Министерският съвет одобри решение за основаване на безплатно право на прилагане, върху аграрен парцел в горска територия - частна държавна благосъстоятелност с повърхност 675 кв. м. Той се намира в землището на село Илинденци, община Струмяни, област Благоевград. Имотът попада в обсега на активност на Териториално отделение „ Държавно горско стопанство Струмяни” към Директива за птиците „ Югозападно държавно предприятие” - Благоевград. Вещното право се учредява за период от 3 години за осъществяване на теренни изследвания и консервация на археологически полезности в интерес на Национален археологически институт с музей при Българската академия на науките.

Съгласно друго държавно решение, от Министерство на защитата се лишават три поземлени парцела и се включват в Държавния аграрен фонд. Имотите се намират в област Търговище, с. Вардун.
На Министерството на защитата безплатно се дава ръководството на три имота-публична държавна благосъстоятелност. От Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ /ВВВУ/ парцелите, намиращи се в гр. Долна Митрополия, се лишават, заради отпаднала потребност, и се дават за ръководство на Министерството на защитата, с оглед бъдещи разпоредителни дейности.

„ Български пощи “ ЕАД да продадат своя дял в неподвижен парцел в с. Свежен посредством директно договаряне със съсобственика - община Брезово. Обектът не е нужен за активността на „ Български пощи” ЕАД, а поддръжката му е обвързвана с неоправдани разноски. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР