Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети тази сутрин в Пирогов

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети тази сутрин в Пирогов
Коментари Харесай

Ананиев при ранените на Хемус

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев посети тази заран в " Пирогов " част от потърпевшите във вчерашната злополука сред рейс и ТИР на автомагистрала " Хемус ", след което изнесе детайлности дружно с шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Осем души остават за лекуване, до момента в който продължава следствието на аргументите за злополуката. Всички потърпевши са в устойчиво положение. Най-тежко е потърпевш водачът на рейса - 64-годишен мъж. Той е със счупени лява и дясна подбедрица. Подготвя се за интервенция, изясни на ексклузивен брифинг министърът.

В " Пирогов " са настанени четирима пациенти, като трима от тях са с леки охлузвания, а четвъртият - жена, е със счупени кости по лицето.

48-годишна жена пък е настанена в болница " Света Анна ". Тя е с лицево-челюсти пострадвания. В устойчиво положение е и също следва да бъде оперирана.

В болница " Царица Йоанна " са постъпили мъж и жена с охлузвания и също са освободени, посочи Ананиев.

" През почивните дни минаха 28 произшествия през " Пирогов ". Настанени са осем пациенти - четирима в неврохирургия и четирима в травматология. Дежурствата бяха тежки през почивните дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лекуване 400 ", съобщи пък шефът на " Пирогов ".

Двамата със здравния министър молиха хората да карат деликатно.

Министерство на вътрешните работи работи по две версии за злополуката - шофиране с несъобразена скорост от страна на водача на рейса и трети лидер, който да е провокирал случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР