Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя
Коментари Харесай

Кирил Ананиев е поискал оставката на шефа на здравната каса

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е изискал оставката на шефа на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев през вчерашния ден. Това разгласи самият Ананиев пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Причината е, че зад тила на държавното управление Плочев е лобирал за актуализация на бюджета на здравната каса с писмо непосредствено до парламентарните групи, заобикаляйки държавното управление, стана ясно от думите на министъра.

В писмото, което Плочев е пратил до ръководителите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Обединени патриоти ", Движение за права и свободи и " Воля ", се показва, че отговорностите на касата към задгранични здравни фондове надвишават към този момент 271 млн. лв., като от тях просрочени са към този момент над 133 млн. лева За 2018 са нужни 140 млн. за покриване на всички отговорности с падеж до края на годината.

 Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев
© Анелия Николова

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев

" Директорът на НЗОК постъпи неточно, защото не е уведомил Надзорния съвет и мен за писмото си до Народното събрание ", съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Поясни, че е изискал оставката на Плочев, когато е схванал за писмото, тъй като " той знае каква е процедурата ", а когато го е попитал дали има такова писмо, той е отрекъл. " Когато извадих писмото и демонстрирах подписа му, той сподели, че това не е неговият автограф ", уточни Ананиев.

" През главата на Надзорния съвет, на министъра, на Министерски съвет желае актуализация на бюджета, което изобщо не му е във функционалностите. Всички каси имат такива отговорности. Ние сме провели диалози с главните каси, на които изискуем пари ", съобщи министърът.

По информация на " Дневник " Плочев няма желание да подаде оставка към този момент и също така е бил застрашен от почитан политик и обмисля да изиска отбрана от НСО. Той беше назначен на управителната позиция на здравната каса през юли 2017 година след конкурс, в който беше единственият претендент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР