Обработката на резултатите от вота 2 в 1 на 9

...
Обработката на резултатите от вота 2 в 1 на 9
Коментари Харесай

Информационно обслужване: Обработката на резултатите ще е по-бавна

Обработката на резултатите от вота 2 в 1 на 9 юни ще е по-бавна. Нужни са и още повече хора за изчисляването им. Това стана ясно от изказване на шефа на „ Информационно обслужване “.

Според шефа Ивайло Филипов, наети в компанията са към 2000 индивида. „ Те ще бъдат заети с компютърната обработка. В ЦИК на една промяна ще бъдат по 100 оператора. Така че чакаме да се оправим с голямото количество информация, което ще има на двата избора “, сподели той, представен от NOVA.

Той уточни, че за евроизборите кандидатската листа е една и съща за всички РИК. „ Това значи, че от близо 12 000 секции, от които към 9500 са с машини,
протоколите ще имат два раздела – за книжен и машинен избор “,
изясни Филипов.

Още при започване на май служебният министър председател Димитър Главчев предизвести, че обработката ще е по-бавна.

„ Вчера разбрах за едно предизвикателство. На тези избори, от изборните протоколи, ще бъдат обработени 3 пъти повече цифри, в сравнение с предходните избори. А броят на РИК-овете е същият.
Това ще докара до забавяне в формалните резултати.
Определена е числеността на РИК-овете по Изборен кодекс, ще се положат оптимални старания. Но дано да не се нагнетява напрежението, че се бавят резултатите поради някакви други практики “, разяснява Главчев.

„ Каквото зависи от нас ще го създадем. Няма по какъв начин да кажа какъв брой ще е закъснението. Ще приказваме и в ЦИК. Чрез медиите приканвам обществото за повече приемливост. Мисля, че до 48 часа ще се оправят да разгласят резултатите, само че не желая да приказвам от тяхно име “, сподели той. От ЦИК обаче по-късно отхвърлиха да се чака закъснение.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР