Министърът на вътрешните работи на Португалия Констанса Урбану де Соуза

...
Министърът на вътрешните работи на Португалия Констанса Урбану де Соуза
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Португалия подаде оставка

Министърът на вътрешните работи на Португалия Констанса Урбану де Соуза подаде оставка поради пожарите в страната, лишили живота на десетки хора, заяви Ройтерс, базирайки се на португалското държавно управление. Премиерът Антониу Коща, който оглавява социалистическо държавно управление на малцинството с поддръжката в Народното събрание на радикалната левица, е приел оставката, заяви Франс прес, цитира Българска национална телевизия.

В писмото за оставката Де Соуза написа, че след пожарите през последните дни е решила, че не е в положение от политическа и персонална позиция да остане на поста си.

Силни горски пожари бушуват в централните и северните региони на Португалия. В гасенето им вземат участие хиляди пожарникари. Броят на починалите доближи 41 индивида, по данни на службата за гражданска отбрана. Преди това през юни 64 души изгубиха живота си в пожари покрай Педрагау Гранде в централната част на страната.

Снощи президентът Марсилу Ребелу де Соуза изиска от държавното управление да поеме цялостна отговорност за последствията от тази покруса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР